Wednesday, May 31, 2006
θόρυβος
Τις βαριέμαι τις αδιάφορες μέρες ... πολύ ... ταπ ταπ ταπ ταπ ταπ ... Τις μέρες που δεν συμβαίνει απολύτως τίποτα και δεν υπάρχει σχεδόν κανείς τριγύρω ... Όπως σήμερα ...

Ο σκύλος μου, όταν δεν του δίναμε σημασία για παραπάνω απ'όσο άντεχε (και είχε μικρή αντοχή) μετατρεπόταν σε απίστευτη drama queen: προκαλούσε, παρακάλαγε, έκανε μαλαγανιές και νάζια και αν όλα αυτά δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα κατέφευγε σε ακραιότητες. Έκανε κάποια ζημιά και μάλιστα επέλεγε πάντα κάτι που να κάνει θόρυβο, πολύ θόρυβο. (Από το βλέμα του ακριβώς μετά ανακάλυψα ότι οι σκύλοι χαμογελάνε).

Πρόβλημα, έχω αρχίσει να σκέφτομαι την λύση ζημιά/θόρυβο σήμερα και ... είμαι στο εργαστήριο ... ταπ ταπ ταπ ταπ ...

Καθυστερημένες Καλημέρες
[σνιφ]

posted by KV @ 2:12 pm   12 comments
Tuesday, May 30, 2006
Ουφ
Ανοιξιάτικος καιρός -στο πιο fresh του όμως σήμερα- καφές νούμερο 4, ένα μάθημα τελείωσε, μία ακόμα άσκηση ασφαλείας (μάθαμε που είναι οι σκάλες σήμερα) και ... δουλειά.
Και ... το μυαλό να κάνει τους κύκλους του ασταμάτητα ... Απορίες, πολλές πολλές πολλές απορίες. Πιο πολλές απορίες από δεδομένα ... Στο εργαστήριο κάνεις το πείραμα και αν δεν βρεις την απάντηση κάνεις και άλλο και άλλο μέχρι να την βρεις. Στην ζωή, τα πειράματα καμμιά φορά πονάνε και οι απαντήσεις δεν είναι σε 0 και 1 ... Θα ήθελα να μπορώ να βομβαρδίσω κάποιον με όλες αυτές τις ερωτήσεις όπως το πιτσιρίκι στην παλιά διαφήμιση... Ακόμα και αν δεν πάρω απαντήσεις, ακόμα και αν ξέρω ότι θα έπρεπε να έχω εγώ τις απαντήσεις μέχρι τώρα ...
Ουφ
...
Καλημέρα !
[drizzling thoughts
misty mood]

# Blogger μου, τι ακριβώς πρέπει να κάνω για να με αφήσεις να επιλέγω άλλα χρώματα;;; (αυτά της παλέττας σου με κούρασαν)
posted by KV @ 10:24 am   6 comments
Monday, May 29, 2006
mist-like drops
Πάντα μου άρεσε ο ήχος της λέξης drizzle. Την θυμήθηκα στο νησί ακούγοντας τον καιρό: drizzle all weekend [what a surprise]. Μου έμεινε στο μυαλό σαν τραγούδι (φταίει και το ... accent ...). Την κοίταξα σήμερα χαζολογόντας στο δίκτυο και μου άρεσε η περιγραφή: Είναι η διακριτική, συνεχής, pretend βροχούλα από ... σταγόνες ομίχλης. Σκότωσα εντελώς την μετάφραση:

“A fine, gentle rain of mist-like drops”

sounds better, huh? Mist
-like drops, σχεδόν ρομαντικό.

Όχι δεν βρέχει (έξω), έχουμε αναποφάστιστο καλοκαιράκι και σήμερα. Ζέστη, ξαστεριά. Η λέξη drizzle απλά μου άρεσει. Είναι μελωδική ... και ας περιγράφει ό,τι πιο κουραστικό, καταθλιπτικό, αποπνικτικό και γκρίζο στον καιρό. Έχει μια συνέπεια και μια δύναμη σαν φαινόμενο. Δεν έχει την ένταση της καταιγίδας, αλλά με την επιμονή της προκαλεί περισσότερο.
Παλαιότερα προτιμούσα τις καταιγίδες (ειδικά τις καλοκαιρινές) ... τώρα ;;; ... μμμμ ... Τώρα πάλι τις καταιγίδες προτιμώ. ;-) Απλά έμαθα να εκτιμώ καταστάσεις που γίνονται ρομαντικές μόνο και μόνο για την δύναμη που τους δίνει η σταθερότητά τους .

[Δεν βγάζει νόημα, το ξέρω, συνεχίζω απλά μία συζήτηση που είχα νωρίτερα !]

Καληνύχτες!
[... Η ακόμα πιο ρομαντική χρήση της λέξης:
"
drizzled the asparagus with melted butter"...
με accent ;-) ]

posted by KV @ 11:24 pm   4 comments
Sunday, May 28, 2006
*
Ήλιος, καφές νούμερο 3 (o double espresso), τα πρωϊνά νέα και η εφημερίδα από το νησί ...
Καμμία διάθεση για τίποτα, η λίστα ούτε καν εμφανίζεται -φοβάται ... εγώ δεν την κοιτάζω -φοβάμαι επίσης. Αφήνω την δουλειά για αύριο.
Σήμερα;;; ... Θα δούμε (μετά τον νούμερο 4)! Θα αφήσω μάλλον την τύχη να αναλάβει το πρόγραμμα ... (αν και δεν την πολυεμπιστεύομαι ... χάλια τα έχει κάνει ...)

Καλημέρες!
[καλοκαιρινος καιρός : άσπρα προβατάκια χωρίς λύκους...
καιρός για ποδήλατο;;; Διάθεση για βροχή. ]
** Vas μου black&white με γκριζογάλανο ουρανό ... Λίγο σαν την διάθεσή μου!
posted by KV @ 8:59 am   20 comments
Saturday, May 27, 2006
Καφές #2
Προσπαθώ να θυμηθώ ΠΟΥ ακριβώς έχασα το κέφι μου και ... δεν τα καταφέρνω ... Κάνω τα βήματα ανάποδα ... τίποτα. Και όσο δεν τα καταφέρνω, όσο περισσότερο απομακρύνομαι, τόσο περισσότερο με κουράζω ...

Σάββατο απογευματάκι, καφές νούμερο 2 (ναι μου είμαι θυμωμένη, με τιμωρώ) και ο απολογισμός της μέρας θλιβερός ... σχεδόν χάθηκε ... ταπ ταπ ... ταπ.

Μια μικρή στάση στο Ίδρυμα και ... Λύση νούμερο 3. Νούμερο 1 = δουλειά, Νούμερο 2 = καθάρισμα, Νούμερο 3 = Super Market και μάλιστα Γαλλικό. Nothing more soothing than stressing about cleaning products και οι Γάλλοι σου δίνουν χώρο για αρκετό προβληματισμό.
Το Twingo μου και
Καλό απόγευμα!
[προβλέπω καταιγίδες...]
posted by KV @ 3:43 pm   8 comments
Friday, May 26, 2006
ίδιο πλάνο ...
Η φωτογραφία, τραβήχτηκε την προηγούμενη Κυριακή στο νησί ...

δύο φορές ...

... μεσολάβησε απλά μια μικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις ... το πάτημα ενός κουμπιού ... και η ερασιτέχνης φωτογράφος ...

Ουφ...

Καληνύχτα ...

[καλοκαιρινή θερμοκρασία

ασπρόμαυρη διάθεση]

posted by KV @ 11:23 pm   12 comments
Thursday, May 25, 2006
άσκηση
Τις μέρες που η διάθεση είναι βροχερή και έχω κλείσει τα παράθυρα στον κόσμο, καταρχήν ρίχνομαι στην δουλειά. Μερικές φορές, η πατροπαράδοτη συνταγή δουλεύει θαυμάσια. Σήμερα, ήταν απλά μαρτύριο... Προσπάθησα αλλά ... it was one of theeeese days: ότι άγγιξα κινδύνεψε θανάσιμα ή χάθηκε άδικα. Ευτυχώς κάποια στιγμή πριν καταστρέψω τα πάντα ήρθε Η αφορμή (πάντα έρχεται Η αφορμή όταν έχεις ήδη αποφασίσει).
Αργία, το Ίδρυμα άδειο σχεδόν, η ομάδα ασφαλείας αποφάσισε να δοκιμάσει τα καινούρια της συστήματά ... ταπ ταπ ταπ ... Σειρήνα, συναγερμός, ανακοίνωση ατυχήματος από τα μεγάφωνα (loud, very-very loud. Ακόμα και αν γλυτώσεις σε περίπτωση πραγματικού ατυχήματος, δεν γλιτώνεις σίγουρα με κάτι λιγότερο από ρήξη τυμπάνου), φύλακες στις εισόδους και οι squad μας με πλήρη εξοπλισμό ... Φυσικά δεν ήξερα ότι ήταν άσκηση (μας έστειλαν mail απάρεντλυ ... δεν το διάβασα όμπβιουσλι για λόγους αρχής) και δεν αγνόησα τον συναγερμό (είμαι επαγγελματίας εγώ, ταπ ταπ). Άκουσα προσεκτικά το μήνυμα, έλεγε να εκκενώσουμε αμέσως το κτήριο, κοίταξα αν υπάρχει πουθενά καπνός (πολύ χαζή αντίδραση, αν είχαμε chemical leak αυτή τη στιγμή αντί να γράφω θα απαιτούσα καφέ και WiFi από τον Άγιο Πέτρο) και τελείωσα ήρεμα αυτό που έκανα στο εργαστήριο πριν κατέβω -ήρεμα- τα σκαλιά για την κοντινότερη έξοδο. Πληροφορήθηκα ότι είναι άσκηση (κανείς άλλος δεν κατέβηκε => όλοι διαβάζουν τα mail τους απάρεντλυ), συνεχάρην τους τυρο-squad γιατί όντως μου ενέπνευσαν μία αίσθηση ασφάλειας και προσπάθησα να συνεχίσω την δουλειά... Αδύνατο. Σειρήνες και ανακοίνωση επαναλλαμβάνονταν ΣΥΝΕΧΕΙΑ τουλάχιστον για την ώρα που άντεξα να μείνω (και να μην είναι κάποιος νευρασθενικός, σίγουρα μετά την άσκηση το χρειάζεται το prozacάκι του) : Η αφορμή!
Ποδηλατάδα στο σπίτι και ... συνταγή νούμερο 2: Καθάρισμα -δεν σε απογοητεύει ποτέ ...
00:30, καφές νούμερο ... 6,7 ή 8 (μπορεί και 9), το retreat μου λάμπει από καθαριότητα και επιτέλους η βροχή του Hodgkin, ο κόκκινος Rothko και το Lavender Mist του Pollock βρήκαν την θέση τους!
Καληνύχτα!
[ουφ...]
posted by KV @ 11:53 pm   11 comments
Αργία ...
και ... working hard, παραβλέποντας τον ήλιο που φωνάζει από το πρωΐ, παραβλέποντας τους άδειους χώρους γύρω μου (ή μάλλον απολαμβάνοντας τους άδειους χώρους γύρω μου), παραβλέποντας την ανάγκη αλλαγής διάθεσης ή/και σχεδίων ...

Το
mail κλειστό (ίσως για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία), το Skype επίσης, το κινητό στο σπίτι ... Δεν αποφεύγω τους άλλους, στερώ στον εαυτό μου την δυνατότητα να είναι ... ο "εαυτός μου". Να σκεφτεί, να αναλύσει, να είναι ανυπόμονος, να πάρει (πάλι) την ευθύνη και να δράσει παρορμητικά. Να αποφασίσει, να αντιδράσει, να υπερβάλει, να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Γ@μώτο... Ξέρω τι θέλω αλλά όσα θέλω μπαίνουν μαγικά σε αναμονή. Για την ώρα προσπαθώ να αποφύγω όσα ξέρω ότι ΔΕΝ θέλω : τα άσκοπα δράματα και τις εντάσεις. Και σίγουρα, δεν θέλω εντάσεις ... ούτε δράματα (εκτός από αυτά που αφορούν εμένα να κερδίζω την άνιση μάχη ενάντια στην παλιοκοινωνία, το κατεστημένο και την επιστημονική κοινότητα που με αδίκησαν παράφορα κλπ κλπ) ... Είναι κομμάτι από το παρελθόν, είναι μέρος μιας άλλης ζωής, μιας άλλης περιόδου, λιγότερο ώριμης και συνειδητοποιημένης ... τα έχω αφήσει πίσω ... έτσι;;;;;;

Sh@t, sh@t, sh@t, sh@t ... ταπ ταπ ... πίσω στη δουλειά ...
Καλημέρα !
[...]

posted by KV @ 11:49 am   8 comments
Wednesday, May 24, 2006
... δουλειά
Από τα ups & downs του Σαββατοκύριακου, στα downs & downs της επιστροφής. Και στο teaching όμως και την δουλειά ... Μεγάλο πράγμα η δουλειά τελικά ... Σχεδόν ξεχνάς να θυμηθείς ... αυτό που ήθελες να ξεχάσεις !!!

Καλημέρα
[να μην ξεχάσω να προσέξω την λιακάδα]
posted by KV @ 7:40 am   12 comments
Monday, May 22, 2006
κρυφτό ...
Ξεχνάμε; Μεγαλώνουμε; Αλλάζουμε; Μαθαίνουμε ;;; Όχι ... (at least not after 5 και τότε ακόμα παίζεται). Παραμένουμε ίδιοι ακόμα και αν προσαρμοστούμε σε νέες πραγματικότητες. Ακόμα και όταν προσπαθούμε, θέλουμε, ελπίζουμε.

Ο Βρεττανικός Βορράς παγωμένος και μουντός. Βρεττανικά ανοιξιάτικος (whatever that means), ανησυχητικά οικείος, παράξενα όμορφος. Something like going home. Η διάθεση ... με φοβερές εναλλαγές, ups & downs, ακόμα και μετά από τόση mental προετοιμασία. Η αλήθεια είναι ότι μιλήσαμε, γελάσαμε, ξαναγυρίσαμε σε παλιές καλές συνήθειες, προσπαθήσαμε ... δεν ξέρω τι καταφέραμε όμως ... Έφυγα με μικρές, γλυκές τρυφερές –καινούριες!- αναμνήσεις και ένα τεράστιο βάρος. Φοβάμαι ότι παρόλο που θέλαμε/θέλουμε (πληθυντικός ενεστώτας) να αναιρέσουμε το κακό κομμάτι από το παρελθόν μας σε μία στιγμή, όσα μας πλήγωναν τότε, είναι ζωντανά. Ξέρω –τώρα- ότι δεν σβήνουν, δεν αλλάζουν με τον χρόνο, δεν εξατμίζονται μαγικά, μόνο και μόνο επειδή εμείς αποφασίσαμε ότι τώρα έχουμε την διάθεση. Είναι εκεί, περιμένουν και ίσως ήταν λάθος που προσπαθήσαμε να τα διαγράψουμε.

Αποκαρδιωμένη; όχι! Κουρασμένη, μπερδεμένη, μελαγχολική (και με απίστευτη διάθεση για ασύστολο και εξοντωτικό overanalysing). Αν προσπαθούσαμε να αντιμετωπίσουμε επιτέλους το χαζό (γιατί χαζό ήταν) κομμάτι από το παρελθόν μας αντί να το θάβουμε; Αν προσπαθούσαμε να λύσουμε τώρα –ετεροχρονισμένα- ότι δεν λύσαμε τότε;;;
Δεν ξέρω πως αντιμετωπίζεις φαντάσματα από το παρελθόν. Δεν ξέρω καν πως τα βρίσκεις μετά από τόσο καιρό, έχουν προλάβει να κρυφτούν καλά ... Αυτή τη στιγμή όμως, ειλικρινά, θα έδινα το βασίλειό μου (το μενιρόσπιτο που στάζει δηλαδή) για να μάθω.
Καλό βράδυ
[ένα σύννεφο καλύπτει και την pretend,
μουντός καιρός ... not fair...]
posted by KV @ 8:27 pm   21 comments
Friday, May 19, 2006
λάθη
Καλημέρα, Καλημέρα ! Λαμπερός ήλιος μετά τις χτεσινές παλιοκαταιγίδες και το μενιρόσπιτο δεν άντεξε ... ταπ ταπ ταπ -κυριολεκτικά. Γύρισα και έβρεχε ΜΕΣΑ στο σπίτι ... Είχα δει ένα σκάσιμο στον τοίχο αλλά ... θεώρησα ότι δεν ήταν σοβαρό (ο ειδικός, αν έχετε κανένα πρόβλημα να ρωτάτε εμένα!) ... Το εξήγησα κιόλας : διαφορά θερμοκρασίας κλπ κλπ ... (Να που κάνω -μέχρι και εγώ- λάθη!!!) Το καθιστικό -λίμνη όταν γύρισα και απλά ήμουν τυχερή ... όλο το νερό έπεφτε για ώρες πάνω σε ένα φωτιστικό που δούλευε ... Not my kind of fun, αλλά ... το προσπερνάω! Τράβηξα με θάρρος την πρίζα καθώς το φωτιστικό έβγαζε απόκοσμους ήχους, μάζεψα τα νερά, έβαλα τον κουβά κάτω από την πηγή της καταστροφής και ... το ξέχασα ! Είχα πιο σημαντικά προβλήματα να λύσω : το πράσινο μπλουζάκι; το ροζ; [και το πράσινο και το ροζ ... ερώτηση είναι αυτή;;; συγκεντρώώώώσου] τι μπουφάν; να πάρω και φούστα;;; [όχι, άσε να την βάλεις στο εργαστήριο ... ταπ ταπ]
Το μεσιτικό γραφείο πήρε ήδη τα κλειδιά (Swiss-οργάνωση) και θα φροντίσει για την επισκευή asap, όσο εγώ δηλαδή θα βολτάρω στο -συννεφιασμένο- νησί. Last things to do στο Ίδρυμα και ... εξατμίζομαι!
Καλημέρες!!!
Καλό Σαββατοκύριακο !

[ο υπεύθυνος για τον καιρό
να κοίταζε και προς το νησί μήπως;;;;]

posted by KV @ 9:28 am   8 comments
Thursday, May 18, 2006
ρυθμοί
Το θερμόμετρο-ψευτρόνι λέει 21 οC αυτή τη στιγμή στην pretend ... είπαμε η άνοιξη είναι σε peak αλλά όχι και έτσι ... Η μέρα ξεκίνησε νωρίς, η ατμόσφαιρα -όντως βαρυά- ο ήλιος πίσω από τα γκριζωπά προβατάκια (να τολμήσω την πρόβλεψη μικρής ανοιξοκαταιγίδας που θα καθαρίσει την ατμόσφαιρα;) και η KV έτοιμη από ώρα ... Καφές νούμερο 2, ο 3 ακριβώς πριν το 'θέατρο σε λιγάκι και η λίστα προειδοποιεί : busy, busy, busy η μέρα σήμερα ! What's new ?????
;-)
Καλημέρες !!!
[μέρα βαλίτσας σήμερα]

* Ο υπεύθυνος παρακαλώ να δώσει τον ρυθμό για σήμερα (μέχρι τότε, άκουσα μόλις το Hey Jude στο pretendΜπιμπισι ... απόλυτα εθιστικό). Πολύ αγωνιστικό το χτεσινό, μην το παρακάνουμε κιόλας ...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
10:30 διάλεξη τέλος, Ηey Jude και δουλίτσα πριν αρχίσουν τα παλιο-αντιπαθητικo-ενοχλητικά meetings !

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
lunch break, στο γραφείο ... και επιτέλους βροχή !
posted by KV @ 6:46 am   7 comments
Wednesday, May 17, 2006
μαθήματα
Κέφι, χαμόγελα, σιγοτραγούδισμα ...
[Ω ναι,


".... η δουλειά κάνει τους άάάντρες,
το μυστρί, το πηλοφόρι, το γιαπίίίίί-ίί ..."
ταπ ταπ ταπταπ
έχασα όσο credibility είχα καταφέρει με κόπο να διατηρήσω μέχρι τώρα στο εργαστήριο (ακούς Καίσαρα;) ...]
Η μέρα μου πέρασε απλά ευχάριστα ... Χωρίς να δώσω σημασία στα συνηθισμένα, τα καθημερινά ή ακόμα και τα ενοχλητικά. Too tired to bother, too positive to care? Δεν έχει σημασια, σημασία έχει ότι η διάθεσή μου ρυθμίστηκε από τον ήλιο που έλαμπε, το πρωϊνό -ασυνήθιστα ευχάριστο- teaching, τον καφέ/ενημέρωση/slide show με το Γαλλώδι-πατέρα, τα mail από το νησί και τα διαδυκτιακά πειράγματα ... Διάθεση χαρούμενη, ανοιξιάτικη, ηλιοχτυπημένη. Διάθεση για δουλειά και πείραγμα και διάλογο και γράψιμο (εδώ τα καλά σεντόνια) και επικοινωνία και και και ...
Ώρα να προσγειωθώ λίγο, ώρα για την απαραίτητη προετοιμασία (ναι teaching ΚΑΙ αύριο πρωΐ πρωΐ). Καφές νούμερο Χ και η Barca ανέκαμψε! ε, να τελειώσει ο αγώνας και διαβάζω μετά τα μαθήματά μου!
;-) Καληνύχτες !!!
[μην το ξενυχτήσετε και αργήσετε ΠΑΛΙ το πρωΐ
ταπ ταπ ταπ]
ΥΓ : Καίσαρα, μάταια προσπαθώ να μπώ στο blog σου ... Με πετάει έξω άσπλαχνα και κλείνει και ότι παράθυρα έχω ανοικτά ....Έχεις κάνει τίποτα αλλαγές τελευταία ήήή έβαλες πόρτα;;;
posted by KV @ 10:29 pm   3 comments
Ό,τι δεν λέγεται ... γράφεται #2 Aστακοκαραβίδα
NY, πρώτο πρωϊνό πολυσχεδιασμένων διακοπών, χρόόόόόνια πριν ... Η λέξη πρωϊνό, σχετική ... 04:00 και μαύρο σκοτάδι έξω. Λίγο το jet lag, λίγο οι ήχοι της πόλης που -όντως- δεν κοιμάται ποτέ και λίγο η φυσική απέχθεια που έχω στον ύπνο (ειδικά όταν δεν είναι απαραίτητος) και η υπερκινητικότητά μου : Το μάτι γαρίδα, νούμερο 1 (κάτι σε αστακοκαραβίδα καλύτερα) ... Κοιτάζω δίπλα, κοιμάται σαν πουλάκι (στρουθοκαμηλάκι) ... ψιλοροχαλίζει κιόλας αλλά ευγενικά (πως αλλιώς;;;) ... ταπ ταπ ταπ ... Στριφογυρίζω λίγο στο κρεββάτι -ευγενικά, προσπαθώ να με πείσω να ξανακοιμηθώ (ποτέ δεν έχω καταφέρει να με πείσω για τίποτα. Όταν πλέον φτάσει εκεί, είναι χαμένο το παιχνίδι) ... Ανοίγω –ευγενικά το φως και προσπαθώ άδικα να με κοιμήσω διαβάζοντας τον οδηγό της πόλης (είναι σαν να παίζω τάβλι με τον εαυτό μου και να θέλω να κερδίσει άλλος ένα πράγμα) ... τίποτα : οι ήχοι ήχοι και η σκέψη -ταπ ταπ- σκέψη : Είμαι ξύπνια (meaning δεν καταλαβαίνω πως οποιοσδήποτε άλλος κοιμάται), είμαι στη ΝΥ για πρώτη φορά (γεγονός που απλά δυσκολεύει την κατάσταση). Γιατί, γιατί, ΓΙΑΤΙ "πρέπει" να ξανακοιμηθώ;;; Πότε θα προλάβω;;; (;;;) Στριφογυρίζω κάπως πιο γλυκά (και ύπουλα, 2 σε 1) ... ΤΙΠΟΤΑ ... νοιώθω, παγιδευμένη ... Το στρουθοκαμηλάκι [2 σε 1 και αυτό : στρουθοκαμηλάκι-γαϊδούρι], δεν υποψιάζεται καν το δράμα μου. Στην πραγματικότητα δεν θέλω να το ξυπνήσω, απλά νοιώθω παγιδευμένη. Το δωμάτιο είναι ζεστό και με πνίγει, δεν μπορώ να αναπνεύσω και πρέπει να αρχίσω να κινούμαι ... Θα ήθελα να μπορώ να μείνω εκεί, αλήθεια. Θα ήθελα να περιμένω να πάει τουλάχιστον 06:00 (είμαι και λογική), να το ξυπνήσω γλυκά και χαρωπά, να ξεκινήσουμε την μέρα μας μαζί ... αλλά δεν μπορώ, κάτι χάνω μένοντας εκεί ... Σηκώνομαι -ευγενικά, ντύνομαι -ήσυχα και ευγενικά και βγαίνω έξω.

Ξύπνησε και έλειπα. Το θεώρησε φυσικό, δεν ήταν η πρώτη φορά. Δεν είχε σημασία που είμαστε, το να ξεκινήσουμε την μέρα μας μαζί ήταν πάντα απλά bonus
Από την μεριά μου δεν το αξιολόγησα. Το θεώρησα φυσικό. Μόλις με χτύπησε λίγο ο δροσερός αέρας και θαμπώθηκα από τα φώτα και την ζωντάνια της πόλης, δεν σκέφτηκα καν ότι θα μπορούσα να είμαι αλλού. Ακόμα και τώρα, δεν θα ήθελα να είχα πρωτοδεί την ΝΥ οποιαδήποτε άλλη ώρα.

Νησί, 05-και-κάτι, χρόόόόόόόνια μετά ... ταπ ταπ ταπ ... Deja vue ;;; [γιατί, γιατί, ΓΙΑΤΙ;;;] Μάτι γαρίδα (νούμερο 1, σταθερή ποιότητα) ... πιθανότητα ύπνου (επίσης σταθερά) μηδενική, αλλά ... αναπνέω ελεύθερα;;; Δεν πνίγομαι, δεν νοιώθω την ανάγκη να σηκωθώ ή να κινούμαι συνέχεια, η ατμόσφαιρα στο δωμάτιο δροσερή ... Δεν νοιώθω ότι κάτι χάνω μένοντας …
;;;

Φυσικά εξακολουθώ να μην χρειάζομαι και τις ίδιες ώρες ύπνου με εσένα ... [αν διάβαζες αυτές τις γραμμές, θα σου έλεγα να κάνεις ελεύθερα ταπ ταπ ταπ όποτε νομίζεις] ... Και φυσικά εξακολουθώ να ξυπνάω πιο κεφάτα από εσένα (ανησυχητικά κεφάτα) ...
5:00 άλλωστε είναι η καλύτερη ώρα για συζήτηση!!! Μου αρέσει (πολύ) που εκνευρίζεσαι -ευγενικά όταν ακούς την πρώτη μου ερώτηση και καταλάβεις ότι –πάλι- ΔΕΝ έχει ξημερώσει ... Προσπαθείς να αποκαταστήσεις την επαφή με το περιβάλλον, προσπαθείς να απαντήσεις –ευγενικά ;-), ο Μορφέας σε τυλίγει (πρέπει να είναι άσχημος αυτός ο Μορφέας, ή κακός χαρακτήρας... εμένα δεν με τυλίγει ποτέ!). Οι ερωτήσεις, τα πειράγματα, η συζήτηση όμως συνεχίζονται ... ευγενικά και σταθερά...
[Αν είναι κάτι εκεί έξω που δεν πρέπει να χάσω, θέλω να είσαι και εσύ εκεί ...]
Συνήθως ξυπνάς μουτρωμένα, δεν κρατάς μούτρα όμως -ποτέ. Απορείς μόνο καμμιά φορά γιατί δεν κοιμάμαι. Απορείς και ξεχνάς να προσέξεις : Έκανα το πρώτο βήμα, είμαι εδώ ;-) , το πόσο κοιμάμαι εξακολουθεί να είναι λεπτομέρεια.
posted by KV @ 8:33 pm   12 comments
;-)
Αστραπές, βροντές, χαλασμός χτες το βράδυ ... Ανάλαφρη ατμόσφαιρα, καθαρή, ούτε ένα συννεφάκι στον ουρανό σήμερα το πρωΐ (that is, έτσι θα είναι όταν ΘΑ ξημερώσει ... ταπ ταπ ταπ). Σχεδόν αναπνέεις πιο εύκολα ... Όσο και αν σιχαίνομαι τις βροχές, οι καταιγίδες είναι πάντα λυτρωτικές ... Αμέσως μετά όλα φαίνονται πιο καθαρά, πιο όμορφα ...

Teaching σε μία ώρα, παραδόξως έτοιμη (!) , να και μια μέρα που δεν τραβάω την φωτοτυπία από το μηχάνημα για να τρέξω στο αμφιθέατρο ... Έτοιμη ;;; (not an option, νωρίς είναι ...) μμμμ ... μμμμ ... Δεν μπορεί ... κάτι θα έχω ξεχάσει ........

Καλημέρες !!!
[φτου ... θα είμαι στο νησί και θα χάσω το national-show ...
ταπ ταπ ταπταπ
μήπως να μην πήγαινα ; ;-)))))) ]


____________________
Update (διάλλειμα, 10ish) : Ακόμα ούτε μία Καλημέρα;;;; Ξυπνήήήήήστε !!!!!
____________________
Update (11ish, τελειώσαμε για σήμερα, αύριο πάλι) : Καλά εγώ είμαι πτώμα (waking up at 5:30 NOT my best) ΑΛΛΑ πού να δείτε τους άλλους !!!! χι χι χι
Υπέροχη λιακάδα - αντηλιακό απαραίτητο!
;-)))
____________________
Update (after lunch-break break, 13:30 sharp) : Ζεστός ήλιος, χαμογελαστός, δεν σε αφήνει να δουλέψεις (ακόμα και αν μπορούσες ή είχες την παραμικρή διάθεση) ... Καφές νούμερο 7 (ή 8, ο after-lunch double) ... Ονειρεύομαι τον καναπέ μου ... Έχω ακούσει (αλλά δεν είμαι σίγουρη) ότι μερικοί άνθρωποι καταφέρνουν να κοιμούνται το μεσημέρι ... Επίσης άκουσα ότι απαγορεύεται να δούμε το DaVinci code (όχι ότι καίγομαι, η διαφωνία είναι για την διαφωνία) ... Δεν ξέρω πιο από τα δύο είναι χειρότερο ...
____________________
Update (a bit before take-off, 18:35) : Ήλιος, ήλιος, ήλιος ... !
posted by KV @ 6:34 am   27 comments
Tuesday, May 16, 2006
background

Teaching, δουλειά, διαλέξεις, τρέξιμο ... όλα στο background. Αυτή είναι η αλήθεια. Το μυαλό μου είναι καρφωμένο στην καινούρια αρχή ... Λογικό (λέμε τώρα, μην ξεχνάμε ότι έχω αυτοστεφθεί overanalyzing queen).
Don't get me wrong, η δεύτερη φορά ξεκίνησε με πολύ καλή διάθεση, το τηλέφωνο έχει πάρει φωτιά, το mail, το κινητό, η Skype, όλα δουλεύουν ασταμάτητα! Η βαλίτσα stand-by και τα επόμενα Σαββατοκύριακα όλα ... κατειλημένα. Flirting & smiling constantly in the air, η επικοινωνία στο maximum [ ;-) ε, εκεί δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ ... Ξεκινήσαμε να μιλάμε ένα Μαγιάτικο απόγευμα και δεν σταματήσαμε καθόλου, για χρόνια. Απλά ... ξεχάσαμε τότε να μιλάμε και για εμάς].
Δεύτερη φορά και οι παλιές-καλές συνήθειες γίνονται καινούριες, οι "κακές" καταπιέζονται και μερικά από τα "λάθη" του παρελθόντος έχουν (;;;) βρει την θέση τους ακριβώς εκεί, στο παρελθόν ("λάθη" με " ". Δεν είναι λάθος να κάνεις ό,τι αισθάνεσαι ακόμα και αν δεν είναι αυτό που θα ήθελες να αισθάνεσαι, ακόμα και αν εκτός από σένα φαίνεται να πλήγωνει και άλλους).
Όλα ... όλα φαίνονται απλά όμορφα και αισιόδοξα ... Γιατί το σκέφτομαι ; Δεν ξέρω αν είναι ο φόβος για το καινούριο που πρέπει να είναι διαφορετικό από το παλιό, ο φόβος ότι -τότε- φτάσαμε το maximum και ... δεν ήταν αρκετό, ο φόβος ότι θα ξανακάνω τα ίδια λάθη (και οι δύο κάνουν λάθη ... καμμιά φορά ένας λίίίγο πιο πολλά) ή καινούρια (είμαι εφευρετικότατη όταν θέλω) ή απλά ο φόβος του ... "άλλου" γενικότερα. Καμμιά φορά, όσο και αν δεν μας αρέσει, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπίζουμε μόνο τον εαυτό μας ...

Ουφ .. ΟΚ, ξεχάστε όλα τα παραπάνω. Δεν δικαιούμαι ένα "λεπτό overanalyzing" την μέρα;;; ε; Ωραία, τα "είπα", μου "πέρασε"... και άλλωστε, I am much more relaxed than how it seems reading this back ...
Work, work, work σήμερα και ... 3 more days for the island !!! Everything will feel simpler once I am there ... it always did !

Καλημέρα!!!
[είδα ένα γκριζωπό σύννεφο
να απομακρυνθεί αμέσως παρακαλώ!]


_______________________________
Και τώρα που το θυμήθηκα, Δέσποινα darling, TI κάνεις ακόμα στο Vancouver ;;; ε;;;;
posted by KV @ 7:48 am   7 comments
Monday, May 15, 2006
Πάμε για καφέ;;;
Η Δευτέρα ξεκίνησε αισιόδοξα ! Το Γαλλώδι μου (τον θυμάστε ελπίζω) με ένα τεράστιο χαμόγελο που έφτανε μέχρι τα αυτιά, με περίμενε σχεδόν στην πόρτα του Ιδρύματος. "Πάμε για καφέ;;;"
;;; 8:30 on a Monday morning, μόλις έχεις τελειώσει τον καφέ νούμερο 2, μόλις έχεις συρθεί στο Ίδρυμα, ακόμα δεν έχεις -φυσικά- καλοξυπνήσει και "Πάμε για καφέ;;;"
... Even he is not so friendly on a Monday morning, even he is not awake. Και φυσικά υπήρχε λόγος ... kαι τι λόγος! Το Γαλλώδι μου γιόρταζει την γέννηση της μικρής Γαλλένιας !!! Ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, η περηφάνια του πατέρα στα μάτια και η αδρεναλίνη ακόμα στα ύψη! Ήρθε στο Ίδρυμα, just to share the news, just to fill the space with pink-ish, cuddly photos and joy και φεύγει τρεχάτος για να αναλάβει τα καινούρια του καθήκοντα.
Πως να μην ξεκινήσει η εβδομάδα μου λίγο πιο κεφάτη ;;; Καφές νούμερο 4 και ... πίσω στην δουλειά, πιο χαμογελαστά !

Καλημέρα,
Καλή Εβδομάδα !!!

[keep the weather this way
pleeeeeease]
posted by KV @ 9:14 am   4 comments
Sunday, May 14, 2006
Σύννεφα
Μετά την χτεσινή -επαγγελματική- κοπάνα αποφάσισα τουλάχιστον σήμερα να είμαι συνεπής με τις ... ... ... (;;; ταπ ;;;) υποχρεώσεις μου ... (Κυριακάτικα;;; και με τέτοιο ήλιο;;; Ας το αφήσουμε, δεν έχω ακόμα αρκετή καφεΐνη στις φλέβες για να το σκεφτώ καν ... άσε που δήλωσα ότι δεν θα παραπονεθώ και ΔΕΝ θα παραπονεθώ ...)
Αντιστάθηκα για λίγο, ξεκινώντας την μέρα μου με μία μεγάάάάλη ποδηλατοβόλτα δίπλα στο ποτάμι και την pretend ... Άνοιξη, ζεστός ήλιος, πράσινο παντού, πουλάκια, λουλουδάκια, μελισσούλες και η ατμόσφαιρα ανάλαφρη και χαλαρή. Αυτές τις -λίγες- πραγματικά ανοιξιάτικες Κυριακές η pretend γεμίζει κόσμο. Ποδήλατα, πατίνια, τρέξιμο ή καρότσι (το καρότσι φοριέται πολύ εφέτος, απαραίτητο accessoire σε ροζ ή θαλασί, η pretend έχει γεμίσει ανοιξιάτικους μπόμπιρες). Αθλητικές και casual εμφανίσεις, κόσμος χαλαρός, σχεδόν καλοκαιρινος! Ανέμελος.

Ουφ ... Δύσκολα κατάφερα να πείσω τον εαυτό μου να επιστρέψει και να κλειστεί στο Ίδρυμα ... Καφές νούμερο 4, τα παράθυρα ανοικτά, άφθονο φως και ήχοι από το ποτάμι ... Στο μυαλό μου έχει καρφωθεί η φράση της Μαρίνας:

"σε βλέπω να αράζεις στα σύννεφα και να ξαπλώνεις θριαμβευτικά"


Α
χ βρε Μαρινάκι, ελπίζω στις προβλέψεις σου να είσαι τυχερή!
Αυτό θέλω να κάνω όταν μεγαλώσω (κι'άλλο)!!! Μόνο να φροντίσουμε τα σύννεφα να είναι σαν τα σημερινά : fluffy και αγκαλιασμένα από ήλιο ;;;

Καλημέρες ;-)
[KV διψήφιος για να μην ρωτάτε!]

posted by KV @ 11:01 am   6 comments
Saturday, May 13, 2006
κο πά να!
Κα-ααλημέρα-αα !!! Το αρχικό πρόγραμμα έλεγε βροχή και δουλειά ... ταπ ταπ ταπ ... και αυτό γιατί αφού αποφάσισα να βάλω πάλι στην ζωή μου τα ταξίδια ... ε, ότι χρόνος μένει μου χρειάζεται to cover up with work. Fair enough, ΔΕΝ θα παραπονεθώ (for a change). Οι επιλογές είναι επιλογές! Ειδικά όταν προβλέπεται να βρέξει το ΣΚ.
Έβαλα το ξυπνητήρι πιο αργά απ'ότι συνήθως (ο Σαββατιάτικος ύπνος δεν συμμετέχει στο cover up) αλλά πρόλαβε και με ξύπνησε ένας δυνατός, φωτεινός, ζεστός, κεφάτος, ανοιξιάτικος ήλιος ... ταπ ταπ ταπ ... Το κόλπο "κοιμάμαι-πίνω-καφέ-και-κάνω-ήλιoθεραπεία" έγινε σχεδόν αυτόματα σήμερα (don't you just love these little routines that make up your day???). Καφές νούμερο 1 χουζουρεύοντας, καφές νούμερο 2 πάντα κομμάτι της υπόλοιπης πρωϊνής ρουτίνας, καφές νούμερο 3 στο Ίδρυμα και ο ήλιος επιμένει ...
Εγώ φταίω τώρα;;;;;; Όχι βέβαια! Γυαλιά ηλίου, ανοιξιάτικο (Σαββατιάτικο) ντύσιμο και πάω στην pretend (με ελαφρότατα πηδηματάκια)!!!!!

Καλημέρες !!!
[άλλη μια λίστα στο καλάθι!]
posted by KV @ 10:59 am   8 comments
Friday, May 12, 2006
G'day
Απίστευτα λαμπερός ήλιος (2 σε 1 αυτό το σπίτι το πρωΐ : χουζουρεύεις ΚΑΙ κάνεις και ηλιοθεραπεία ή μάλλον ... 3 σε 1 : χουζουρεύεις, κάνεις ηλιοθεραπεία ΚΑΙ ακούς και το ποτάμι που σε κάνει να νομίζεις ότι κοιμάσαι δίπλα στο κύμα), no teaching today, τα εισητήρια για το επόμενο ΣΚ στο χέρι (ο μαραθώνιος για το νησί ξαναξεκινάει! Τhanks Visa), καφές νούμερο 2 (ο πρώτος με την ηλιοθεραπεία) και ... ξεκινάμε !!!
G'day mates !!!
[ :-) ]
posted by KV @ 8:27 am   8 comments
Ό,τι δεν λέγεται ... γράφεται #1 Imelda
Παρορμητική, πεισματάρα (μουλάρι), υπερκινητική, ανοργάνωτη, υπερβολική (κανένα μέτρο, ειδικά στα συναισθήματα), παθιασμένη με όσα με αγγίζουν, αγχωτική ή αδιάφορη με όσα δεν με αγγίζουν (ανάλογα με την κατάσταση), the definition of an overanalyzer, καμμιά φορά απόλυτη, καμμιά φορά ψυχρά λογική, επίσης παράλογα αποφασιστική ή εντελώς αναποφάσιστη (do ΝΟΤ give ne lots of choice, choosing from a menu can last more than dinner itself). The absolute absolute-last-minute person, νυχτερίδα, τελειομανής, παρατηρητική (detail matters), παραπονιάρα και εγωίστρια (2 σε 1 μάλλον ο συνδιασμός), arogant (σε θέματα δουλειάς, και μόνο όταν αυτό επιβάλλεται), υπερβολικά προστατευτική (σε αυτούς που αγαπάω), αρρωστοφοβική, υπερ-υπερ-υπερ-καταναλωτική (call me Imelda) ...
... ταπ ταπ ταπ ...
... είναι αργά, αλλιώς θα έγραφα σεντόνι σήμερα. Το θέμα είναι ότι στα έχω πει (in random order & αλφαβητικά), στα έχω δείξει, τα ξέρεις, με ξέρεις (more than you probably should) ...

Το ... coffee addict σε πείραξε καλέ μου ;;;;;;;;;;
Σοβαρολογείς;

Καληνύχτες !!!
[η εποχή της βαλίτσας ξεκίνησε
Mr. EasyJet show some mercy plz!!!]
posted by KV @ 12:03 am   8 comments
Wednesday, May 10, 2006
Second time around
8:00 στο αμφιθέατρο αγκαλιά με τον Θανάση (ο laptop-ης) και τον καφέ νούμερο 3 (μετάφραση : woke up at 5:30, of course my lecture was not finished-finished yet). Second time around για αυτό το course (second time around για πολλάάάά πράγματα αυτή την εποχή!) νέα πρόσωπα, νέος χώρος, νέα ώρα :-( αλλά τουλάχιστον έχω μια καλή βάση για τις διαλέξεις μου από την προηγούμενη φορά. Απλά προσθέτω ή αφαιρώ κάτι, τις ανανεώνω ελαφρά, much much more relaxed! Τόσο relaxed που σήμερα μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα κιόλας!!! Είχα την άνεση να παρατηρήσω την καινούρια φουρνιά (μωρά φαίνονται). Όπως σε κάθε φουρνιά, υπάρχουν οι θαμώνες των μπροστινών και των πίσω εδράνων, αυτοί που προσέχουν και σημειώνουν κάθε λέξη, αυτοί που διαβάζουν εφημερίδα (Le Matin Bleu, και εγώ ήθελα να τις ρίξω μια ματιά), αυτοί που πίνουν αναψυκτικό (;;; πρωΐ πρωΐ;;; χωρίς καφέ;; θα χαλάσουν το στομάχι τους!), αυτοί που ενδιαφέρονται ειλικρινά (no idea why in this course), αυτοί που δεν έχουν ξυπνήσει ακόμα ν μοιράζαμε ένα espressάκο στην είσοδο του Ιδρύματος ;;;).
Δεν ξέρω αν είναι διαφορετικοί εδώ οι φοιτητές (θυμάμαι παλιό post του Καμηλιέρη. And by the way γύρισε, τον είδατε;;; Ούτε μια φωτό ακόμα ... ταπ ταπ ταπ ...). Δείχνουν γενικά ενδιαφέρον όμως, όλη την χρονιά, ασχολούνται. Ακόμα και στο συγκεκριμένο course που σε αυτό το στάδιο, πρέπει να διδάξω ό,τι πιο βαρετό, ανούσιο και μπερδεμένο έχει ποτέ ανακαλυφθεί (hard to imagine why it could have sounded interesting even back then!). Μέρος της βασικής εκπαίδευσης όμως και παρόλο που πλήτω και μόνο που σκέφτομαι μερικά από τα κομμάτια, this is what they are paying us for! Το κόλπο (για να μένουν ξύπνιοι) είναι να προσπαθείς να επάγεις το ενδιαφέρον με διάφορους τρόπους : Χρωματάκια στην e-παρουσίαση, χρώματα και στον πίνακα (να μου θυμήσετε να μην ξαναχρησιμοποιήσω κίτρινη κιμωλία όταν φοράω κάτι μαύρο), πολύ γράψιμο (keeps all awake), δυνατή φωνή, animations, μοντελλάκια ... Αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον όμως από την άλλη πλευρά του πίνακα τότε κανένα μέσο δεν βοηθάει -δοκιμασμένο αυτό. Σήμερα οι ακροατές μου προσπάθησαν πολύ (αγνοόντας ακόμα και με τα Frenglish μου), συμμετείχαν (ακόμα και με τα Γαλλωδένια τους), ενδιαφέρθηκαν. Τελειώνοντας το δίωρο, νομίζω ότι είχαν καταφέρει να πείσουν ακόμα και εμένα για το πόσο ενδιαφέρον ήταν το course!!! ;-)
Καφές νούμερο 6 και στο γραφείο, προσπαθώ να τελειώσω το course για αύριο. Ήλιος μετά από τόσες μέρες βροχής και το μυαλό, μακρυά ... hard to use the same tricks on your self and show some interest, huh ???
Καλημέρες !!!
[είναι καιρός και για κανένα φραπεδάκι
ή να περιμένω λίγο ακόμα;;;]

_______________________
update 11:29 (!)
Ωχ, πότε πρόλαβε και ενημερώθηκε;;; Ετοιμαστείτε για γκρίνιες!!!
posted by KV @ 10:35 am   24 comments
Tuesday, May 09, 2006
simple
Πάντα στα post μου βάζω μία εικόνα. Έχω -πλέον- μία μικρούλα data bank : Eικόνες από αγαπημένα έργα καλλιτεχνών που με κάποιο τρόπο με αγγίζουν. Εικόνες που χάνουν όλο τους το μεγαλείο στην ηλεκτρονική μορφή, τις περισσότερες φορές αδικούν το πρωτότυπο, αλλά πάντα προκαλούν συναισθήματα και αντιδράσεις. [by the way, το μόνο έργο που κερδίζει σε μεγαλείο από τις φωτό είναι η Gioconda τσέπης... ταπ ταπταπ]
Συνήθως οι εικόνες δεν έχουν καμμία, μα καμμία σχέση με το post (τι περιμένατε;;;). Σχεδόν πάντα έχουν σχέση με την διάθεσή μου. Αγαπημένοι καλλιτέχνες και κομμάτια τους που αγαπώ, και που εκείνη την στιγμή απλά καθρεφτίζουν το πως αντιλαμβάνομαι ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μου ... simple ... Καθώς πέρασαν οι blogoμήνες, είδα ότι κάποια συγκεκριμένα post, τα προσέχω (ασυναίσθητα;;;) ιδιαίτερα. Τους βάζω τις πιο αγαπημένες μου εικόνες, αυτές που σε εμένα προκαλούν τις πιο δυνατές αντιδράσεις.

Σήμερα, σπάζοντας τον άγραφο κανόνα μου, θα βάλω συνειδητά one of the all time favorites : Hopper & NY Movie ! (ναι, ξανά!) ΔΕΝ το βάζω για την μελαγχολία του, αλλά γιατί είναι δυνατό & αγαπημένο, από αυτά που με ακουμπάνε πιο πολύ.
Καινούριες αρχές εδώ δίπλα στην pretend, διστακτικές, αβέβαιες, over-overanalyzed αλλά συνειδητές, γλυκές, αισιόδοξες και με πολύ, ΠΟΛΥ καλή διάθεση ... :-)
Καλησπέρες !!!
[καφές Νο 5,
ώρα για προσγείωση,
προσδενόμαστε και back to teaching]
posted by KV @ 3:17 pm   16 comments
Monday, May 08, 2006
τελικά ...
... έχει δίκιο ο Καμηλιέρης (σσσσσ, το λέω τώρα που λείπει για να μην ακούσει), οι διακοπές με αποσυντονίζουν !!!
...
Το Σαββατοκύριακο πέρασε θολά, προσπαθώντας. Προσπαθώντας να τελειώσω με το retreat, προσπαθώνοτας να καλύψω την δουλειά που είχε μείνει, προσπαθώντας να είμαι λίίίίίγο κοινωνική, προσπαθώντας να πλύνω τις στίβες ρούχων που είχαν μαζευτεί (ναι, ΝΑΙ ... ήρθε τελικά ο υδραυλικός), προσπαθώντας να αποφασίσω (για το μέλλον του πλανήτη) ... Στο μόνο που δεν χρειάστηκε προσπάθεια ήταν στο shopping. Άδειασα το super-Γαλλο-market αποδοτικότατα και πολύ οργανωμένα χωρίς στην πραγματικότητα να χρειάζομαι τίποτα! It felt good for at least a couple of hours ...

Δευτέρα πρωΐ, καφές νούμερο 3, ανανεωμένη διάθεση (λέμε τώρα), συννεφιά (με ισχυρή προδιάθεση για βροχή) και στο Ίδρυμα. Η μέρα μου σχεδιασμένη μέχρι το τελευταίο λεπτό και ... πολύ safe place αυτό το Ίδρυμα τελικά, δεν το είχα σκεφτεί ποτέ έτσι ;-)
Καλημέρες,
Καλή εβδομάδα !!
!
[πολύ σκοτεινιά ανοιξιάτικα ... ταπ ταπ ταπ
Χνούδι μου, ξέρεις εσύ!]

posted by KV @ 8:48 am   16 comments
Friday, May 05, 2006
τυχαία
Αντιγράφω ΤΥΧΑΙΕΣ τιμές εισητηρίων από το δίκτυο:

pretend - NY : 315 CHF ~ 196 Euro,

pretend - London : μία τσίχλα,

pretend - Sao Paolo : 400 CHF ~ 250 Euro,

pretend - Athens : 380 CHF ~ 237 Euro,

και

Athens - πολυσύχναστο Ελληνικό νησί : 240 Euro ... (το φτηνότερο, ένα μήνα πριν ...)


ταπ ταπ ταπ ταπ ταπ

Καλησπέρες!
[μήπως να την βαφτίζαμε στην ΝΥ;;;
και να την βγάζαμε Air France ;;;; ]

posted by KV @ 2:01 pm   3 comments
Wednesday, May 03, 2006
ακόμα εδώ
Επιστροφή στο Ίδρυμα και - θ α ύ μ α - το εργαστήριο επεβίωσε μια χαρά και χωρίς εμένα (άσε που θα ήταν και πιο ήσυχο!)!!! Τα mailbox ασφυκτικά γεμάτα, τα meetings ξανάρχισαν, καφές νούμερο 5 (ναι, ξέρω, χαλάρωσα και έχασα τον ρυθμό μου) και ... οι εικόνες από τις προηγούμενες μέρες δυνατές ακόμα. Ίσως πιο δυνατές τώρα ... Απαντώ μόνο στα "επείγοντα", χαζεύω έξω από το παράθυρο, είμαι ξεκούραστη, με τις μπαταρίες γεμάτες και ... ταπ ταπ ταπ ... τώρα -μετά τις mini διακοπές- η ανάγκη να φύγω είναι πιο έντονη ... Τώρα πραγματικά θα απολάμβανα ένα break! Και μάλιστα αυτή την φορά δεν θα έκανα τον κόπο καν να μπω στο Twingo (sorry mate), θα ακολουθούσα ευχάριστα το πρώτο τραίνο με σταθμό στην... pretend παραλία και ... από εκεί, όπου με έβγαζε το κύμα!

Daydreaming I guess, οι ... pretend priorities θα υπερισχύσουν σε λίγο (ταπ). Αυτή την στιγμή όμως ο ήλιος είναι λαμπερός, η μέρα καλοκαιρινή και η αίσθηση της άνοιξης ... ακόμα εδώ!
;-)
Καλησπέρες !!!
[αντηλιακό στο Ίδρυμα δεν χρειάζεται,
έτσι;;;]
posted by KV @ 5:10 pm   20 comments
Tuesday, May 02, 2006
no πρόγραμμα at all
Mini vacation over, λέω δηλαδή να επιστρέψω στην δουλειά για μερικές μέρες ε, και ... ξαναφεύγω από βδομάδα :-) [Θέμα τακτικής, δεν κάνουμε όλο το break μαζεμένο γιατί είναι κουραστικό!]

Λαμπερός ουρανός όλες αυτές τις μέρες, ευχάριστες διαδρομές, χαλαρό πρόγραμμα (better: no πρόγραμμα at all!). Η ανοιξιάτικη pretend απλά μαγευτική. Όσο πιο πολύ την γνωρίζω, τόσο πιο πολύ την αγαπάω ! Αλλάζει πρόσωπα με τις εποχές και χρώματα και μυρωδιά και ύφος. Σε όποια πλευρά της και αν μας προσγείωσε το Twingo ήταν πάντα φιλόξενη, ήρεμη, δροσερή, γνώριμη.
Γνώριμη και ήρεμη και η παρέα μου. Οικεία... Χωρίς βεγγαλικά το καινούριο μας ταξίδι (plus one σε έναν πολύ μεγάλο κατάλογο φοβερών ταξιδιών στα οποία πάντα έλειπαν ... μόνο τα βεγγαλικά), όμορφο όμως, σαν να μην πέρασε τόσος καιρός από το τελευταίο. Δικαιολογημένα αμήχανη κάποιες φορές η ατμόσφαιρα, άνετη και με πολύ καλή διάθεση τις περισσότερες. Χαμόγελα, συζήτηση (or better yet λογοδιάρροια), ατελείωτο catching up, μια απρόσμενη ανεμελιά (ακόμα και στις αναμνήσεις μας!!!) και μια καλά κρυμμένη διάθεση αποφυγής κάθε σοβαρής συζήτησης. Κανένας άλλωστε δεν είχε κάτι να κερδίσει, ίσως πλέον ούτε κάτι καινούριο να μάθει.
Ξεκουράστηκα, άδειασε το μυαλό από τα καθημερινά και γέμισε από άάάάλλα ... ή μάλλον ούτε καν αυτό. Θα έπρεπε να έχει γεμίσει. ΘΑ έπρεπε να κάνω το γνωστό ovelanalyzing, να αγχώνομαι, να πανικοβάλλομαι, να, να, να ... αλλά :-) είμαι ακόμα σε break !!! There is all the time in the world to panic ... τώρα απλά λέω να αρκεστώ στο να απολαύσω την καλοκαιρινή βραδυά, τις φωτογραφίες, την μουσική και ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί !
Καληνύχτες !!!
[από αύριο παράπονα
αρχίζει το teaching!]
posted by KV @ 6:58 pm   14 comments

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.