Friday, November 10, 2006
συμβουλές
Η αλήθεια είναι ότι πάντα είχα την περιέργεια. Από πολύ, πολύ, ΠΟΛΥ παλιά. Και την απορία. Αν βρεθείς πρόσωπο με πρόσωπο με κάποιον που η δουλειά του είναι να σε αναλύσει, πως θα είναι; πως θα νοιώσεις; θα τα καταφέρει; θα αφεθείς ή θα αντιδράσεις από εγωισμό; θα σε αφήσει να παίξεις από τακτική ή θα τον ξεγελάσεις; ... ή θα σε ξεγελάσει και θα καταφέρει να τρυπώσει στις σκέψεις σου όπως λίγοι κάνουν και να σε εκπλήξει; Θα σε επηρεάσει ένας άγνωστος επειδή είναι ειδικός ή ... θα αφήσει να τον επηρεάσεις;;; Είναι θέμα εκπαίδευσης η ανάλυσή ενός τρίτου ή είναι θέμα ανθρώπινης επαφής; Την κάνει αυτός ή την κάνεις τελικά εσύ; Μπορείς να την αποφύγεις έντεχνα ή αν αφεθείς μπορεί να σε προσεγγίσει και ας μην σε νοιώθει; Πάντα με συνάρπαζαν τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με την ανάλυση των άλλων ... Και με προκαλούσαν...

Σήμερα αναγκάστηκα να βρεθώ πρόσωπο με πρόσωπο με ένα εκπρόσωπο του είδους. Φιλική "συμβουλή" του υπεύθυνου ασφαλείας του Ιδρύματος (να μου θυμήσετε να γράψω σεντόνι για αυτή τη δουλειά). Ξέφυγα... Τις "συμβουλές" του πάντως δεν τις αγνοούμε, όχι επειδή σεβόμαστε την κρίση του αλλά επειδή μπορεί να μας τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί, να το τσαλακώσει και να το πετάξει στη pretend, και η pretend είναι παγωμένη αυτή την εποχή και βαθιά όλες τις εποχές!

Με έψαχνε από χτες αλλά τον απέφυγα, σήμερα μου είχε ήδη κλείσει το rendez-vous (συμβουλή είπαμε). Κατά την έμπειρη γνώμη του, μετά από ένα ατύχημα καλό είναι να μιλάμε με τον εκπρόσωπο των κοινωνικών υπηρεσιών του ιδρύματος για να ξέρουμε τι να περιμένουμε και πως θα το αντιμετωπίσουμε.
"Καλό είναι να μιλήσετε με την Κυρία Κάτι, για να ξέρετε πως πρέπει να αντιμετωπίσετε την κατάσταση" μου είπε όταν τηλεφώνησα,
"Ευχαρίστως να μιλήσω με την Κυρία Κάτι" {για εντελώς διαφορετικούς λόγους} "αν και η κατάσταση έχει πλήρως αντιμετωπιστεί, αλλά τώρα καίγομαι-καίγομαι και δεν προλαβαίνω, από Δευτέρα ίσως;;;"
Το καίγομαι ήταν ατυχέστατη επιλογή ρήματος δεν τον κάλυψε.
"Ξέρετε καμμιά φορά το άγχος που συνοδεύει τέτοιες καταστάσεις εκδηλώνεται όταν κανείς δεν το περιμένει και ίσως όλα τώρα να φαίνονται ήρεμα αλλά τις επόμενες μέρες να δείτε ότι εσείς ή κάποιος άλλος στου group σας έχει επηρεαστεί. Θα θέλαμε όσο μπορούμε να σας βοηθήσουμε, έχετε ένα σωρό πράγματα να σκεφτείτε"
{Φτου, θα τον σκοτώσω τον Ινδένιο, αυτός εδώ βρήκε παιχνίδι για να παίξει, θα με γονατίσει στα έγγραφα} "Σαφώς, και εγώ φυσικά θα το ήθελα" {ουστ;} "αλλά αυτή τη προηγείται το deadline μου, δεν προλαβαίνω σήμερα"
"Προλαβαίνετε, δεν θα κρατήσει πολύ η συνάντηση"
Aha... "Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, το εκτιμώ ειλικρινά αλλά ειλικρινά επίσης καίγομαι" {sh@t sh@t sh@t παλιορήμα}
"Μα δεν θα πάρει πολύ, άλλωστε σας περιμένει. Μπορεί να μην έχετε ακόμα καταλάβει το stress που φέρνουν τέτοιες καταστάσεις. Μια συζήτηση με την Κυρία Κάτι θα βοηθήσει"
{ΟΥΣΤ, το μόνο stress που νοιώθω το προκαλείς εσύ, μέχρι και το deadline ξέχασα.}
"Ναι αλλά ακόμα και η Κυρία Κάτι θα πρέπει να με έχει ξαναδεί μάλλον για να κρίνει πως και αν μπορώ να αντιμετωπίσω α κ ό μ α μια ΠΙΘΑΝΗ κατάσταση σωστά"
"Το απογευματάκι σας έκλεισα, είναι καλά;"

ΟΚ. Τοίχος. Αποφάσισα ότι περισσότερη ώρα θα έτρωγα στο τηλέφωνο και περισσότερο θα χρειαζόμουν την Κυρία Κάτι αν συνέχιζα τον διάλογο με τον Τοίχο (και από εδώ και πέρα, δεν χρειάζεται να το γράψω, τον κύριο Υπεύθυνο τον λέμε Τοίχο).

Το απογευματάκι λοιπόν συνάντησα την Κυρία Κάτι. Καλοντυμένη. Ευγενέστατη. Φιλικότατη. Ωραιότατο γωνιακό γραφείο (μα ... γιατί έχουν αυτοί τόσο ωραία γραφεία;;;) Αλλά...ψεύτικη. Είχε ένα ύφος ... συγκαταβατικό. Σαν να μιλούσε με κάποιον που περίμενε ότι θα είχε κάποιο σοβαρό πρόβλημα που η ίδια δεν ήθελε/μπορούσε να αντιμετωπίσει {Παρασκευή απόγευμα} ... Η βόλτα στο γραφείο της ήταν ακριβώς αυτό, βόλτα. Αυτή με ενημέρωσε ότι καταλαβαίνουν απόλυτα ότι μπορεί και να έχουμε κάποιο stress και είναι εκεί για να μας βοηθήσουν {υποθέτω ώρες γραφείου} και παράλληλα κάλυψε νομικά με μια πρόταση και όλο το Ίδρυμα. Εγώ την ενημέρωσα ότι όλα είναι under control, απέφυγα το ρήμα "καίγομαι" και της είπα ότι εκτιμούμε όλοι ιδιαίτερα το ενδιαφέρον τους και ΑΝ ποτέ τους χρειαστούμε δεν θα διστάσουμε. Τελειώσαμε το -ωραιότατο- espressάκι μας στα γρήγορα και την είδα να μαζεύει την τσάντα για ΣΚ καθώς έφευγα ...

Ουφ ... Η Κυρία Κάτι και ο Τοίχος ευχαριστημένοι και εγώ ξανά με την απορία ... Sh@t ... Μια φορά μου δόθηκε η ευκαιρία να ταλαιπωρήσω κάποιον που η δουλειά του ήταν να με ακούσει και εγώ βιαζόμουν γιατί είχα το deadline μου... Μου φαίνεται τις επόμενες εβδομάδες όμως -μετά την 1/12 που τελειώνουν τα πολλά άγχη- θα αναπτύξω ισχυρότατο εργασιο-stress κάποια Παρασκευή απόγευμα!

night night
[όχι δεν είχε καναπέ :-( ]


# Συναδελφική συμπαράσταση:
"Dear KV, we heard from X" {ω ναι έχουμε και τον Μεγάφωνο στο Ίδρυμα, αποτελεσματικότατος, news travel faster than the speed of light, μερικές φορές τον χρησιμοποιούμε εν αγνοία του ;-) } "that you had an accident in the lab. Hope no one got injured" {δεν τα λέει όμως όλα ο Μεγάφωνος} and all is fine with you and the lab. Ευγενικά blah blah blah ...
Was it related to compound X? There have been numerous reports now that it is explosive blah blah blah"

"Dear A., thanks blah blah ... No, the accident was not related to X which we indeed use a lot and is indeed highly explosive. It was pure stupidity! Too bad to have spent my 15 minutes of fame so pointlessly!"

Έχω την απορία αν ανακαλύπταμε την αντιμιζεράση, πόσο γρήγορα θα ταξίδευαν τα νέα.

posted by KV @ 8:25 pm  
5 Comments:
  • At 11/10/2006 10:49:00 pm, Blogger Markos said…

    Να πω την πρώτη μου σκέψη;
    Εντυπωσιακά οργανωμένη δομή.
    Προξενεί φόβο !!!

    Καλό βράδυ.
    Φιλιά

     
  • At 11/10/2006 11:12:00 pm, Blogger KV said…

    Όντως, καμμιά φορά μου προκαλεί και εμένα φόβο. Καμμιά φορά ... ασφάλεια! Σήμερα, με ενόχλησε...
    Καλό σου βράδυ Καίσαρα, φιλιά!

     
  • At 11/11/2006 12:30:00 am, Blogger Кроткая said…

    Μπορώ να ζητήσω μια χάρη; Όταν θα πάθεις το σουπερ-στρες και θα πας να δεις την κ. Κάτι, εκείνη την παρασκευή, μπορείς να μαγνητοφωνήσεις την συζήτηση και να μας την μεταφέρεις απομαγνητοφωνημένη;
    Τρελαίνομαι να τη σπάω σε τέτοιους τύπους.

    Δλδ σόυ κιόλας, αυτοί αποκλείουν το ενδεχόμενο του ανθρώπινου λάθους; Όλα στο στρες οφείλονται; ΕΛΕΟΣ πλέον!

    Πάλι καλά που είστε όλοι καλά!

    Καλό κουράγιο!

     
  • At 11/11/2006 09:00:00 am, Blogger Unknown said…

    Από που θες ν' αρχίσω;;;;

    Ας πιάσω πρώτα τους τρελιάριδες μπας και σου λύσω την απορία: Για να ερμηνεύσεις τον άλλο, την ώρα που ξέρει ότι τον ερμηνεύεις, δεν προσέχεις την ουσία της απάντησης. Συνειρμικά το μυαλό προσπαθεί να δώσει το νόημα που θέλει στην απάντηση, αλλά τα παρεμφερή της συζήτησης συνεχίζουν να εκφράζουτ τα χαρακτηριστικά σου. Χριάζααι ψυχολόγος για να μπερδέψει ψυχολόγο. Ναι, τότε βράσε όριζα...

    Τώρα, επειδή δεν είναι καλές μέρες να χάσεις το ψωμάκι σου μέσα στο φοντύ, καλά έκανες και άκουσες τον υπεύθυνο, άλλωστε μην ξεχνάς πως κι αυτός (έστω by the book και όχι ουσιαστικά) έκανε το ίδιο που έκανες κι εσύ. Την αμέσως επόμενη φρόντισε για την "αποκατάσταση". Θα μου πείς πως δεν χρειάζονται όλοι τέτοιου είδους υποστήριξη και θα έχεις δίκιο, αλλά υπάρχει κόσμος που τα χάνει και αγχώνεται υπερβολικά (λάθος τους, αλλά τί να κάνουμε; άντε να πάρουμε μια κουτάλα και ν' αρχίσουμε να τους βγάζουμε το άγχος) οπότε γιατί να το ρισκάρει;
    Και όταν μιλάς με υπηρεσίες ασφαλείας ΠΟΤΕ μην καίγεσαι. Δεν ξέρεις πόσο θα κάνει η πυροσβεστική να έρθει :ppp

     
  • At 11/11/2006 11:09:00 am, Blogger KV said…

    @Krotένια μου, δεν ψάχνουμε αν ήταν λάθος, είναι δεδομένο ότι ήταν λάθος (αλλιώς θα το έλεγα). Καλά είμαστε όλοι, μερικοί πληγωμένοι εγωισμοί νομίζω περισσότερο θέμα κουλτούρας απ'ότι θέμα επαγγελματικής ευθιξίας!
    Ευχαρίστως να μαγνητοφωνήσω την κυρία Κάτι!!! χιχιχι Έχω την περιέργεια πως θα είναι όταν εγώ είμαι κεφάτη και έτοιμη και αυτή βιάζεται για το ΣΚ της!!!
    μάκια

    @Καμηλιέρη μου, αναλύεις και εσύ πως ΘΑ ήταν, λογικά. Παραδέξου ότι έχεις την περιέργεια!
    Καλά έκανε όντως ο υπεύθυνος, το περιστατικό μεταφέρθηκε περισσότερο γιατί μου έκανε εντύπωση. Όπως είπε και ο Μάρκος, είναι τρομακτικό μερικές φορές πόσο απόλυτα, αποτελεσματικά ίσως αλλά και ψυχρά οργανωμένοι είναι!!!
    Όσο για τους squad ό τεχνικός-που-δεν-είναι-ποτέ-εδώ είναι μέλος της squad team, ξέρω πόσο γρήγορα εξαφανίζονται με την υποψία καν φ@@@@ς! Την μια στιγμή είναι εδώ, την επόμενη μπιπ μπιπ και έχει εξατμιστεί!


    Καλημέρες!

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.