Sunday, November 05, 2006
οι Mars και το μενίρ ...
Στα διάφορα ταξίδια μου, προσπαθώ να συγκρτατώ τον άκρατο καταναλωτισμό μου (προσπαθώ είπαμε, δεν τα καταφέρνω πάντα). Όταν το πετυχαίνω, με επιβραβεύω με το γνωστό, super-kitsch-σούπερ-άσχετο μαγνητάκι που βρίσκει κανείς στα αεροδρόμια. Χαχαχαχα ... Ψέμα αυτό, μεγάάάάλο ψέμα. Έτσι το είπα, για να φανώ συγκρατημένη ...
Η αλήθεια είναι ότι η συνήθεια του μαγνήτη ξεκίνησε πριν το ευρώ. Τις εποχές που κάθε ταξίδι συνοδευόταν με αλλαγή νομίσματος και κατέληγες στο αεροδρόμιο έχοντας στη τσέπη σου μόνο "άχρηστα" κέρματα. Ο τελευταίος -και μοναδικός- τρόπος να τα ξεφορτωθείς ήταν να αγοράσεις μια Mars ή το μαγνητάκι. Μια και σιχαίνομαι τις Mars, χωρίς να το καταλάβω καλά καλά, γέμισε το ψυγείο μου μαγνητάκια ... Διάφορα είδη, ένα από κάθε ταξίδι. Όλα κitsch kitsch kitsch. Στην αρχή βρήκαν την θέση τους στο ψυγείο και έμειναν εκεί γιατί πολλές φορές με γύριζαν πίσω. Χαμόγελο ή μελαγχολία, δεν έχει σημασία. Και τα δύο είναι ευπρόσδεκτα, το παρελθόν είναι κομμάτι από εμάς, δεν κουράζομαι να το "ξαναβλέπω".
Φυσικά, οι μαγνήτες μετακόμισαν μαζί μου ... πολλές, πολλές, πολλές φορές. Σε σπίτια με την μεταλλική πόρτα του ψυγείου έτοιμη να τους φιλοξενήσει, σε σπίτια που αναγκάστηκαν να βολευτούν σε ένα μεταλλικό πίνακα ή ακόμα και τον απορροφητήρα της κουζίνας... Σε κάθε μετακόμιση, ήταν σχεδόν τελετουργία η τοποθέτησή τους στην καινούρια τους θέση ... Σε όλες τις μετακομίσεις εκτός από την τελευταία ... Μέσα στις κούτες και τον πανικό και την έλλειψη ... μεταλλικής πόρτας (!) "ξεχάστηκαν" μέχρι σήμερα που έπεσα πάνω τους ψάχνοντας για κάτι άσχετο. Φυλλαγμένοι προσεκτικά μέσα στο κουτί με τις φωτογραφίες, κάθε ένας ένα κομμάτι από το παρελθόν, παράξενο ...
Νομίζω ότι τώρα πια, που με κοιτάνε χαιρέκακα από την καινούρια τους θέση ξέροντας ότι κάθε επισκέπτης θα κρίνει αρνητικά το γούστο μου, μπορώ να θεωρήσω και επίσημα -επιτέλους- ότι τελείωσε και αυτή η μετακόμιση!

Καφές νούμερο 6 (ή 8) και όμορφο, χειμωνιάτικο βραδάκι στην pretend. Αυτή τη στιγμή η Δευτέρα φαίνεται τόσο μακρυά...
Καληνύχτες
[είναι νωρίς για τα Χριστουγεννιάτικα, έτσι;]
posted by KV @ 6:46 pm  
7 Comments:
  • At 11/05/2006 10:40:00 pm, Blogger Markos said…

    Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα έβγαιναν κάποια στιγμή.
    Όταν θα ήταν ο καιρός τους..
    Και ήρθε..
    Καλή εβδομάδα να ξημερώσει αύριο
    Φιλιά

     
  • At 11/05/2006 11:26:00 pm, Blogger KV said…

    Για τους κακόγουστους, μοχθηρούς μαγνήτες μιλάμε πάντα, έτσι;;; ;-)
    Καλή εβδομάδα και σε σένα Μάρκο μου,
    πολλά φιλιά!

     
  • At 11/06/2006 09:09:00 am, Blogger Unknown said…

    Εχ... πόσο θα κάτσουν νομίζεις... νε σε λίγο τους αποκαθηλώνεις πάλι...

    >:)

     
  • At 11/06/2006 12:22:00 pm, Blogger Marina said…

    Καλημέρα. Τέτοια ταύτιση Δευτεριάτικα δεν την περίμενα. Μαγνητάκια μαζεύω απο όλα τα μέρη που πάω, είτε εξωτερικού είτε εσωτερικού (πέρα απο άλλα τελείως κίτς σουβενίρ+τα σουβενίρ που τρώγονται), δεκάδες μαγνήτες μερικοί διπλοί και τριπλοί κάλυπταν ψυγεία, κουζίνες, ότιδήποτε μεταλλικό.
    Γιατί κίτς? Γιατί τέτοια έλλειψη αυτοπεποίθησης? Είναι δικά σου/μας ταξείδια, δικές σου αναμνήσεις, δικό σου το ψυγείο τελικά.

    Τώρα το χούϊ το έχω κολλήσει σε όλη την οικογένεια, η πεθερά μου και η συνυφάδα μου κάνουν το ίδιο..και όσοι φίλοι μας ξέρουν όλο και ένα μαγνητάκι έρχεται..

    Να τα χαίρεσαι και να μη σε μέλει..

     
  • At 11/06/2006 02:45:00 pm, Blogger KV said…

    Darth μου, επαναλαμβάνεσαι!!! :p Θα ξεναμετακομίσουν σαφώς, σύντομα αλλά πριν απο αυτό προηγείται να προσθέσω καινούρια μέλη στο σύλλογο!!!!

    Μαρινάκι, και εσύ μαγνήτες;;; Δεν ξέρω, εγώ τους βρίσκω kitsch, εντελώς. Το design τους εννοώ. Αλλά είναι ένα ιδιαίτερο kitsch που δεν με ενοχλεί πια γιατί συνοδεύεται από αναμνήσεις! Πάντως είμαι σκληρή, δεν δέχομαι μαγνητάκια από άλλους! Κρατάω αυτή την γωνία μόνο για αναμνήσεις από δικά μου ταξίδια!

    Καλημέρα, Καλή Εβδομάδα! Ήλιος στην pretend!!!

     
  • At 11/06/2006 03:15:00 pm, Blogger Alepouditsa said…

    εγώ ένα ξέρω...

    πολλά πολλά μαγνητάκια = πολλά πολλά ταξιδάκια....

    και αυτό είναι ωλαιοοοοοοοοοο!!!!

    Καλημερούδια, καλή εβδομάδα!!
    :-)

     
  • At 11/06/2006 05:48:00 pm, Blogger KV said…

    Σωστότατο, και εγώ θέλω και άλλα μαγνητάκια!
    Καλησπέρες!!!!
    Καλή εβδομάδα!

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.