Αυτή η μικρή χώρα στη μέση των μεγάλων έχει ένα σωρό εκπλήξεις ...
Let's start with the weather: Είμαι σίγουρη ότι θα το χρυσοπληρώσουμε αυτό στους μήνες που έρχονται αλλά: Θερμοκρασία pretend 21 οC σήμερα! Ήλιος με λίγα προβατάκια, ατμόσφαιρα ανοιξιάτικη προς καλοκαιρινή... (Ε, ναι διπλό pullover και αρκτικά μποτάκια επέλεξα το πρωΐ).
Let's move to the people: Βρεθήκαμε στην παραλία της pretend (ΦΥΣΙΚΑ έχει και παραλία) λίγο μετά της 9:30 για να μαζέψει βότσαλα η Ν. (δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για τα βότσαλα, όπως δεν έκανα όταν τελικά μου αποκάλυψαν ΓΙΑΤΙ άφησα τον έρωτα της ζωής μου (το πάπλωμα) αξημέρωτα ... χμμφφτ). Η pretend παραλία ήταν γεμάτη πολύ αληθινούς κολυμβητές! [ΣτΜ. Είπαμε θερμοκρασία εδάφους 21 οC, η θερμοκρασία μέσα στην pretend όση στο Μπλε αρχές Μαρτίου, δοκίμασα] ...
And ... let's cut to the chase : Όταν πρωτοάκουσα ότι στην pretend φτιάχνουν κρασί, παρόλο που ήδη είχα δοκιμάσει μερικά ... μμμ καλούλικα, σήκωσα το δεξί φρύδι υποτιμητικά (years of training). Δεν φταίω εγώ, το παρελθόν που με κυνηγάει φταίει ...
[Παρένθεση-σεντόνι-ιστορική αναδρομή: 3 χρόνια πριν (ή 4 ;;; χμμμ) έκανα διακοπές στο δημοκρατικό Buffalo. Το δημοκρατικό Buffalo (άλλη πόλη έχω στο μυαλό μου βέβαια και την πληρώνει με το "δημοκρατικό" το Buffalo, blame the wine και το τηλεφώνημα του πρακτορίου για τα εισητήρια...) ... Ξέφυγα, δίπλα στο δημοκρατικό Buffalo λοιπόν, εκτός από τους καταρράκτες (που γιατί να τους δεις από την μεριά του Buffalo και να μην περάσεις απέναντι που φαίνονται κιόλας;;;), βλέπεις το Buffalo itself (εντυπωσιακό παράδειγμα αμερικάνικης αρχιτεκτονικής), το σπίτι του Μπλεκ στην λίμνη και μερικούς εντυπωσιακούς χώρουςτέχνης. Όταν με το καλο τελειώσεις με όλα αυτά (3 μέρες max) και έχεις μπροστά σου άλλες 10 μέρες διακοπών, μία από τις πιο προσφιλείς εναλλακτικές είναι να προθερμάνεις το αμάξι σου (μιλάμε για - (μείον) 35 οC at the time) να βγεις από το Queen Elisabeth Way(χαχαχαχα) και πας για wine tasting. Οι οδηγοί λένε ότι το icewine της περιοχής είναι εκπληκτικό. Αυτό κάναμε και εμείς και μάλιστα ένα δυο μήνες μετά από ένα άάάάάλλο winetastingστον παλιό κόσμο. Θα αποφύγω την περιγραφή ... Συμβουλή: Όσο καλή ιδέα και αν φαίνεται εκείνη την στιγμή, αν έχετε ποτέ ξαναδοκιμάσει κρασί (ρετσίνας περιλαμβανομένης) ή τυρί .... ΜΗΝ πάτε για wine tasting στην περιοχή. Θα σας σημαδέψει! Κλείνω την παρένθεση]
Αν πάλι βρεθείτε ποτέ στην pretend, και ξέρετε κάποιον που να ξέρει κάποιον, που να ξέρει που είναι τα καλά οινοποιία, do NOT miss this!!! Ανάμεσα στα ομολογουμένως πολλά και πολύ κακά κρασιά της περιοχής υπάρχουν μερικά που ξεχωρίζουν. Φτιάχνονται από οικογένειες με παράδοση στην τέχνη, παρουσιάζονται στα οινοποιία τους που είναι χωμένα σε μικρά χωρουδάκια δίπλα στην pretend και συνοδεύονται από τυρί που σε προειδοποιεί (με την είσοδό σου στο χωριό) για την ποιότητά του! Μοναδικό μειονέκτημα (για εμάς, οι ιδιοκτήτες μάλλον κάτι παραπάνω ξέρουν) ότι είναι ανοικτά μόνο μέχρι το μεσημέρι ...
"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."
Πάντως πολλά πολλά χικ, δεν άκουσα :)))
Καλησπέρα σας
Φιλιά (με λίγη γεύση από cabernet ;) )