Sunday, July 23, 2006
Sneak preview ???
Κρατήθηκα 2 μέρες πριν γράψω post. Ναι, ο καινούριος, ο πατριώτης. Κατέφτασε την Παρασκευή και το ένστικτό μου λέει ότι οι 3 μήνες που θα τον "φιλοξενήσουμε" θα είναι άλλο ένα σχολείο. Sneak preview του τι μπορεί να έχει η κουρτίνα 7 για μένα ;;; μμμμμ ... θα προσπαθήσω να μην το αντιμετωπίσω έτσι!

Ξέρω ότι βιάζομαι με το post, δεν πρόλαβε να ανοίξει τις βαλίτσες, αλλά οι πρώτες εντυπώσεις και το καταραμένο το ένστικτο επιμένουν ... Θα το εμπιστευτώ, θα γράψω (θα παραπονεθώ that is) και θα διατηρήσω πάραυτα το δικαίωμα να αναιρέσω αργότερα!!! Ελπίζω να αναιρέσω αργότερα ... πραγματικά.

Ο πατριώτης έρχεται με υποτροφία, highly recommended από τα πάτρια ... Κάτι σαν αρχή μίας συνεργασίας που σχεδιάστηκε χρόόόόνια πριν (over drinks in a cable car, but that's another story). Θέλαμε να ξεκινήσουμε την συνεργασία, γράψαμε το πρόγραμμα, επιλέχθηκε από τα πάτρια και να'τος.

Εμφανίστηκε στο αεροδρόμιο την Παρασκευή. Εμφανίστηκε στην ζωή μου δυο μήνες πριν, όταν πήραμε το πρόγραμμα και η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να οργανώσω το ταξίδι και την διαμονή του εδώ έτσι ώστε να είναι όσο πιο άνετα γίνεται. Βρήκα δωμάτιο (παρά την αδυναμία του να προσδιoρίσει πότε ακριβώς έρχεται μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ... busy, busy), κανόνισα ό,τι γραφειοκρατικό μπορούσα (απουσία οποιουδήποτε εγγράφου ήταν δύσκολο ... τα έγγραφα ήρθαν τελικά μαζί του ... ταπ ταπ ... δεν θυμάμαι να διάβασα ΚΑΙ για δίμηνη απεργία των ΕΛΤΑ), plus φρόντισα για ένα επιμίσθιο από προσωπικά funds μια και η υποτροφία δεν φτάνει βέβαια για την pretend. Όλα αυτά με πολύ καλή διάθεση και σίγουρα going out of my way, just because he is Greek. Συνήθως ΔΕΝ ασχολούμαι με τέτοια ... συνήθως το να τα κανονίσει κανείς όλα αυτά είναι ... κάτι σαν πρώτο test!

ΟΚ, τώρα ΤΙ με πείραξε μέσα σε 2 μόλις μέρες ; Τίποτα συγκεκριμένο ίσως ή όλα μαζί. Περισσότερο η αίσθηση μιας εντελώς διαφορετικής νοοτροπίας και διάθεσης. Η αίσθηση ότι έχω να κάνω με κάποιον που αντιμετωπίζει το όλο ταξίδι σαν τουρισμό και τους ανθρώπους με μία ψιλοϋπεροψία, μια αναίτια αγένεια. Τον τουρισμό τον βρίσκω fair. Ναι, είναι ΚΑΙ τουρισμός αυτή η εμπειρία. Πρώτο ταξίδι, ευκαιρία να γνωρίσεις νέα μέρη ΑΛΛΑ ...να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή καλέ μου : δεν είμαι ο ταξιδιωτικός σου πράκτορας! Ούτε οι συνεργάτες σου the bus boys. Σε ένα καινούριο περιβάλλον οφείλεις να είσαι ευγενικός, να λες και ένα ευχαριστώ και να αφήνεις τις απαιτήσεις για την ώρα τους. Ο Ινδένιος σου κουβάλησε τα 40 κιλά υπέρβαρος (!) στο δωμάτιο, χωρίς ευχαριστώ. Το Γαλλώδι σου κανόνισε διάφορα άλλα μόνο και μόνο από καλή διάθεση. Πες μία καλή κουβέντα, μάθε τα ονόματά τους (δύο είναι, μην με ρωτάς συνέχεια μπροστά τους στα Ελληνικά, δεν σου ζητάω να αποστηθίσεις τη Britannica), άκουσέ τους και σταμάτα να ζητάς (by the wayδεν ζητάνε από το αφεντικό τους ακουστικά για Skype την πρώτη μέρα, πριν ξεκινήσουν την δουλειά καν, ταπ ταπ ταπ). Η πρώτη σου παρουσία στο meeting του εργαστηρίου συνοδεύτηκε από μία επιστημονικά κακόβουλη-τα-ξέρω-όλα-και-είμαι-και-πολύ-αστέρι κριτική στο Γαλλώδι. Και αυτό σε ένα τομέα στον οποίο δεν έχεις καμμία απολύτως γνώση και εμπειρία (ούτε καν την ωριμότητα να το αναγνωρίσεις). Ξεκίνησες με υπεροψία την σχέση σου με τους ανθρώπους που πρέπει να συνεργαστείς και που χρειάζεσαι την βοήθεια τους. Έχω την αίσθηση ότι αυτή η νοοτροπία δεν θα σε βοηθήσει ... Το Γαλλώδι σε σεβάστηκε και δεν μίλησε (ή μάλλον σεβάστηκε εμένα), δεν θα το κάνει συνέχεια. Ο Ινδένιος το ίδιο. Και εγώ, εγώ είμαι καλώς ή κακώς το αφεντικό σου, μπορείς να σεβαστείς τον χρόνο μου και την διάθεσή μου ;;; Α, ναι και το ότι δεν είμαστε κολλητοί; Αυτό το κουνητούλι μου -του οποίου τον αριθμό δεν σου έδωσα καν εγώ- δεν έχει σταματήσει να χτυπάει από την Παρασκευή. Ας πούμε ότι το πως θα πάρεις λεφτά από το ΑΤΜ ήταν καλή ερώτηση. Το που βρίσκεται το super-market επίσης καλή (ακόμα και αν είναι ακριβώς κάτω από το δωμάτιό σου) ... Η ισοτιμία euro φράγκου, λογική ... Το ποιο λεωφορείο θα πάρεις για το CERN και ποιο για τα ΗΕ, το τι ώρα κλείνουν τα μαγαζιά και το αν μπορώ να στείλω το Γαλλώδι Σαββατιάτικα μέσα στον καύσωνα να σου φέρει τον φορτιστή του κινητού για να συνεχίσεις να μας ταλαιπωρείς, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ! Ε-μά (μα πώς γράφεται το Λεβεντογέννικο επιφώνημα;;;).

ΟΚ, νομίζω παραπονέθηκα αρκετά. Βαθιές ανάσες, αποδίδουμε τα πάντα στο άγχος του ταξιδιού, δεν μπορεί να είναι τόσο διαφορετική η νοοτροπία ενός νέου ανθρώπου. Erase και ξαναξεκινάμε αύριο ... από την αρχή. [Αν μπεις στο εργαστήριο και πεις πολύ κεφάτα και γλυκά καλημέρα στους συναδέλφους σου πολύ θα το εκτιμήσω.]

Καύσωνας, καφές νούμερο 4 και η KV από νωρίς στο πόδι για ό,τι πιο άκαιρο σε εποχή καύσωνα : Μαγείρεμα! Πάλι τα κατάφερα και έχω ένα σωρό καλεσμένους για αύριο το βράδυ και όλοι περιμένουν κάτι Greek & veggie ... ταπ ταπ ταπ !!!!!


Καλημέρες !!!
[κρέας και αυγά out of the question,
τυρί επιτρέπεται και γάλα,
ιδέες
more than welcome!]
posted by KV @ 10:13 am  
14 Comments:
  • At 7/23/2006 11:43:00 am, Blogger Markos said…

    Πρόσωπα και καταστάσεις δεν ξέρω (πέρα από όσα είδα), αλλά μήπως, λέω μήπως, ξεκίνησες με ένα ρόλο μαμάς (!) και μάλλον καλά θα κάνεις να τον εγκαταλείψεις γρήγορα, πριν η αποστασιοποίηση, στραφεί σε βάρος σου κι αυτή;
    Ξέρεις, το να δημιουργείς προσδοκίες, γεννάει και ανάλογες συμπεριφορές από την άλλη πλευρά.

    Κυριακάτικη διάθεση για κριτική :-)))
    Καλό σου μεσημέρι.
    Απόλαυσε τώρα την pretend και μετά τα σκέφτεσαι όλα αυτά.
    Φιλιά

     
  • At 7/23/2006 11:58:00 am, Blogger KV said…

    ;-)))))) Η καλόπιστη κριτικά είναι πάντα ευπρόσδεκτη Καίσαρα!

    Μαμά στον πατριώτη εννοείς; Δεν προσπάθησα να πάρω τον ρόλο της μαμάς, να βοηθήσω προσπάθησα ίσως λίγο παραπάνω απ'ότι συνήθως. Και δεν περιμένω πραγματικά τίποτα διαφορετικό. Τον επαγγελματισμό και μια ευγένεια που θεωρώ ότι θα έπρεπε να είνα δεδομένη περίμενα.
    Μαμά στο Γαλλώδι και τον Ινδένιο, σίγουρα όχι. Συνεργάτης που σέβεται απόλυτα την επαγγελματική σχέση και δεν θα την βάλει σε κίνδυνο ναι. Μην ξεχνάς πήρε καιρό αυτή η σχέση. Και προσπάθεια απ'όλες τις μεριές. ("ει";)

    Έχεις δίκιο όμως, η υπερβολική βοήθεια δημιουργεί προσδοκίες ... Και άλλο μάθημα!

    φιλιά, Καλημέρες από την pretend που και πάλι βράζει και την KV που μαγειρεύει με πολύ κέφι !!!!

     
  • At 7/23/2006 12:27:00 pm, Blogger Markos said…

    Mα καλή μου και βέβαια "μαμά" του πατριώτη.
    Δεν ξέρω αν το ... Γαλλώδι (:) ) και ο Ινδένιος είχαν τη μαμά τους να τους τρέχει το αυγό στα κάγκελα του σχολείου, ο πατριώτης όμως είναι πολύ πιθανόν να την είχε.
    Εξ ου και εκλαβάνει όπως εκλαμβάνει την λίγο παραπάνω βοήθεια από την μεριά σου.

    Καλό μαγείρεμα και καλή σου όρεξη..

     
  • At 7/23/2006 01:36:00 pm, Blogger KV said…

    ;-))) Όχι, Γαλλώδι και Ινδένιος σίγουρα δεν έμαθαν να περιμένουν το αυγό πίσω από τα κάγκελα!
    Όσο για τον πατριώτη, δεν θα το δω σαν γενικευμένη νοοτροπία Μάρκο, θέλω πολύ να κάνω λάθος (ΠΟΛΥ). Αυτή τη στιγμή δυστυχώς το ένστικτο μου λέει ότι έχω να κάνω με κάποιον που δεν εκτιμά, θεωρεί υποχρέωση και δεδομένη κάθε βοήθεια ... Και το χειρότερο, δεν έχει μάθει ποιο είναι το ελάχιστο επαγγελματικής και κοινωνικής συμπεριφοράς ή ότι αυτό το ελάχιστο είναι το μόνο αναμενόμενο...
    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα περιμένει το αυγό πίσω από τα κάγκελα, γιατί νομίζω θα περιμένει πολύ!!!! ;-)

    φιλιά

     
  • At 7/23/2006 02:40:00 pm, Blogger ViSta said…

    Μήπως θα έπρεπε να τον πάρεις την Δευτέρα στην άκρη και να του πεις το πρόβλημα που βλέπεις ότι δημιουργήται;
    Καλήτερα να ξεκαθαρίσεις από την αρχή τα πράγματα παρά να περιμένεις έχοντας ένα κακό προαίσθημα χωρίς να επέμβεις και να χρειαστεί να δείξεις στα ξαφνικά την κόκκινη κάρτα...
    Την καλημέρα :-)

     
  • At 7/23/2006 02:44:00 pm, Blogger ViSta said…

    Ξέχασα... υποθέτω την τυρόπιτα ή το σαγανάκι τα έχεις σκεφτεί ως εκδοχές... αλλιώς τι σου λένε, ως ιδέες;

     
  • At 7/23/2006 04:56:00 pm, Blogger KV said…

    Vistάκι μου, έχεις δίκιο μάλλον. Θα του δώσω όμως το benefit of the doubt για μερικές μέρες και μετά θα του εξηγήσω πως περιμένω την συνεργασία μας. Προς το παρόν αποδίδω τα πάντα στο άγχος του ταξιδιού!

    Τυρόπιττα και σαγανάκι στο μενού !!!
    Και κολοκυθοκεφτέδες και γεμιστά και γίγαντες. Veggie Greque !

    πολλά φιλιά
    Καλησπέρες

     
  • At 7/24/2006 12:09:00 am, Blogger Кроткая said…

    εμ, απ'τα πάτρια δεν ήρθε; Τι περίμενες; Πολύ καλή η συμβουλή της Βίστα, εύχομαι -αν και ΠΟΛΥ μαφιβάλλω- να αποδώσει.

    Είχα παρόμοια εμπειρία και εύχομαι να μην πάθεις τα ίδια με μένα...

    (δώσε θάρρος... λέει η παροιμία).

    Κουράγιο!!

     
  • At 7/24/2006 07:24:00 am, Blogger KV said…

    Μα είναι δυνατόν;;;; Δεν θέλω καθόλου να το γενικεύσω, αδύνατο να πιστέψω ότι εκφράζει έναν γενικότερο κώδικα συμπεριφοράς. [ταπ ΤΑΠ]
    Πάντως αυτή ακριβώς την παροιμία είχα στο μυαλό και δεν ήθελα να γράψω !
    Για να δούμε, όπως είπα τις επόμενες 2-3 μέρες, το δίνω το benefit of the doubt. Αν δεν δουλέψει, δεν είμαι καθόλου διαθετημένη να ταράξω το κλίμα που έχουμε τώρα στο εργαστήριο. Θυμήσου να μου πείς πως αντιμετώπισες εσύ την επιδρομή από τα πάτρια ...

    Καλημέρες

     
  • At 7/24/2006 09:19:00 am, Blogger Unknown said…

    Γκρινιάρα.

    Αντί να ευχαριστείς τον θεό που ήρθε ένας άνθρωπος να δώσει χρώμα στην άχρωμη σταθερή και βαρετή ζωή σου....

     
  • At 7/24/2006 10:36:00 am, Blogger KV said…

    H ζωή μου στο εργαστήριο είναι very colorful και χωρίς κακομαθημένα, thank you!
    Η υπόλοιπη ζωή μου θέλει λίγο χρώμα αλλά αυτή είναι άσχετη από τα της δουλειάς! Nothing that a πατριώτης can affect !!!

    Μάκια Καλημέρες !!!

    Και δεν είμαι γκρινιάρα σαν κάτι άλλους!

     
  • At 7/24/2006 11:39:00 am, Blogger vasvoe said…

    οι σκέψεις μου είναι λίγο ασυγκρότητες...

    καταχήν ίσως είναι ακόμα το σοκ όταν πας σε μια ξένη χώρα -ειδικά αν δεν έχεις ξαναβγεί στο εξωτερικό.

    βγαίνει και το κόμπλεξ "για να μη δείξω πως είμαι χωριάτης ας το παίξω πριγκήπισσα με το ρεβύθι"

    δείξτου ΕΣΥ με την συμπεριφορά σου πώς είθιστε να φέρεστε στη δουλειά σας...

    αν ΔΕΝ το πιάσει το υποννοούμενο προχώρα στο πλαν μπι δλδ της βίστας...

    "κοίτα να δεις παλληκαράτσι μου πώς κάνουμε στο ελβετιστάν, έτσι θα κάνεις κι εσύ"

    ματς μουτς

     
  • At 7/24/2006 01:50:00 pm, Blogger KV said…

    Καλώς την !!! ;-)
    Ναι αυτό που λες θα κάνω, θα περιμένω μια δυο μέρες να πιάσει το υπονοούμενο και μετά θα του εξηγήσω πως γίνονται συνήθως τα πράγματα. Προς το παρόν ανακάλυψα ότι επίσης δεν έχει και καμμία πείρα στο εργαστήριο.... "highly recommended από τα πάτρια " ταπ ταπ


    φιλια μικρή γειτόνισσα, να μας πεις πως πέρασες!

     
  • At 7/25/2006 12:23:00 am, Blogger KV said…

    13 comments is not nice!

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.