Tuesday, July 11, 2006
να αθλείσαι και να πίνεις νερό
Θανάσης (laptopΚροτ) αγκαλιά στον καναπέ, συγκεκριμένη γωνία, χαμηλωμένο –πολύ ΠΟΛΥ χαμηλωμένο- φως στην οθόνη, 200% μεγένθυνση στο Word και εκεί με σκούρο background… πίσω από το κεφάλι μαξιλαράκια διάφορα, για να έχω όταν μουσκεύουν ... Α, και αυτό το πολύ cool μαξιλαρίδιο στήριξης που αγοράζουμε για τις υπερατλαντικές. {Να΄ναι καλά αυτός που το σκέφτηκε, ελπίζω να το πατένταρε εγκαίρως -η σημαντικότερη επαγγελματική ευχή στις μέρες} Δίπλα μου: νερό ... ταπταπ ταπ ταπταπ ταπταπ χαμομήλι (ούτε να το σκεφτείς καν!) και best of meaningless pill collection. Βρεγμένο πετσετάκι -άρωμα γιασεμί στο μέτωπο (το κόλπο ακριβό!) και υπομονή ... Από την Παρασκευή έτσι ... Νεώτερο Ιατρικό Ανακοινωθέν την Πέμπτη...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Στα πολλάάάάάά χρόνια που είμαι (λέμε τώρα ...) κεντροευρωπαία με βούλα, να παραδεχτώ ότι ευτυχώς δεν απασχόλησα κανένα σύστημα υγείας είτε επειδή δεν έτυχε (θα σηκωθώ και ας ζαλίζομαι, 3 κύκλους, φτου, φτου, φτου κλπ κλπ) ή επειδή έχω την γνωστή αρρωστοφοβία που με αποτρέπει ακόμα και από τυχαίες συναντήσεις με οποιονδήποτε εκπρόσωπο του είδους (κληρονομικό έχω πάρει όόόλα τα καλά από κάθε σόι).

Οι 2-3 εμπειρίες που είχα όμως μέχρι τωρα είναι αντιφατικές.

Ποδηλατοχώρα, η χώρα στην οποία η συνταγολογία είναι κατά 99% να αθλείσαι και να πίνεις νερό, νέος είσαι, δεν έχεις τίποτα!!!

Χίλιες και μία νύχτες πριν στον οδοντίατρο. Πήγα –παρά τις αντίθετες συμβουλές συναδέφων- γιατί ανησύχησα με μια κύστη στα ούλα ... Ο γιατρός την κοίταξε με το καθρεφτάκι, την ζούμπηξε, δεν πόνεσα, έβαλε πάνω κάτι κρύο –τίποτα, έβαλε πάνω κάτι ζεστό –τίποτα, ακούμπησε καθρεφτάκι κάτω, έβγαλε γάντια και απεφάνθει:
"Μάλλον δεν έχεις τίποτα"
Τον κοίταξα με την ελπίδα να έχει συνέχεια η φράση, με κοίταξε με απορία ...
"Αυτό το μάλλον δεν μου αρέσει, θα το προτιμούσα σίγουρα. Δεν κάνουμε κάτι για αυτό ;;;"
"Σε αυτό το στάδιο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να την παρακολουθείς και ΑΝ αλλάξει να έρθεις ξανά."
"Μα αν έκανα ...."
"Δεν θα το συνέστηνα από να δεδομένα που έχω και ... χωρίς σύσταση ξέρετε βέβαια ότι δεν μπορείτε να κάνετε εξετάσεις στην χώρα μας"
Ακολούθησε διάλογος απείρου κάλους επί του συστήματος που δεν μου επέτρεπε να επιλέξω εγώ αν θέλω να κάνω εξετάσεις ή όχι, να δω άλλο γιατρό ή να πληρώσω επιπλέον την υποχόνδριά μου ... Φιλοσοφικά μεν, έντονα δε, σίγουρα ξεπεράσαμε το 8λεπτο που προβλέπεται ανά ασθενή που δεν πεθαίνει. Έφυγα από το ιατρείο μουδιασμένη (και χωρίς το καθρεφτάκι, δεν έπρεπε τουλάχιστον να μου δώσει το καθρεφτάκι να την παρακολουθώ;;;;).

"Και μην ξεχνας,
floss και πολύ νερό ..." μου φώναξε φεύγοντας.

Οι εξετάσεις, ακτινογραφίες κλπ κλπ για να γίνει το μάλλον, σίγουρα έγιναν αργότερα στα πάτρια.
{Ασχετο: 500 και μία νύχτες μετά βρέθηκα σε άλλο ιατρείο της ποδηλατοχώρας μετά από ελαφρύ εργατικό ατύχημα (να μην ξεχνάτε να φοράτε τα γυαλιά σας) .... Ο γιατρός με κοίταξε, χαμογέλασε και με ρώτησε ποδηλατικά άμεσα: «Λοιπόόόόόν
KV γιατί δεν εμπιστεύεστε το σύστημα υγείας μας;» ταπ ταπ ταπ}

[Συνεχίζεται πιο χαμογελαστά ...
τα Βελγωδία και οι ΓιουΕσΕοι ]

Υπομονή εδώ και
ΠΟΛΥ ζεστές
Καληνύχτες !

posted by KV @ 6:34 pm  
6 Comments:
  • At 7/11/2006 07:59:00 pm, Blogger Unknown said…

    (Δεν) στ' ορκίζομαι ότι δεν σκέφτηκα τίποτε :ppp

    Πάντως όντως πρέπει να ψήνεσαι... πολύ ακανόνιστα το ταπ σου, δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα... Η ιατρική σηκώνει τα χέρια ψηλά....

     
  • At 7/11/2006 09:36:00 pm, Blogger vasvoe said…

    Ναι! μπορώ να το επιβεβαιώσω. πριν κάμποσα χρόνια στη γερμανία είχα έξαρση σε γνωστό πρόβλημα γυναικολογικό, εγώ ήθελα να πάρω ορμόνες ως συνήθως για να φτιάξει αλλά όοοχι, έπρεπε να το περιμένουμε να φτιάξει από μόνο του!! ούτε καν έναν υπέρηχο! που αν το άφηνα και δεν είχα πάει ελλάδα, τώρα δεν θα είχα ωοθήκες. ταπ ταπ ταπ!!! (με θαυμαστικά αυτό το ταπ ταπ ταπ γιατί τα θυμάμαι και συγχίζομαι)

     
  • At 7/12/2006 11:32:00 am, Blogger KV said…

    @Darthένιε, η ιατρική τα έχει σηκώσει καιρό τα χέρια πάνω ! Σήμερα τα σήκωσε και η χημεία ! ;-)))

    @Vas, και μη χειρότερα. Στην Ολλανδία απαγορεύεται να κάνεις ΠΑΠ πριν τα 35 ή 40 ..........

     
  • At 7/12/2006 12:40:00 pm, Blogger Кроткая said…

    best of meaningless pill collection: πολυ καλο! ουτε με 40 πυρετο δεν χανεις το χιουμορ σου;

    Ειναι μαλακες οι Ολλανδοι; (μην απαντησεις, δεν χρειαζεται). Μα απαγορευεται το ΠΑΠ πριν τα 35;; ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ;;;

    Αναμενω την Βελγωδια με ανυπομονυσια... Εχω κιε γω να διηγηθω ιστοριες απο την αγελαδοχωρα σχετικες... Θες να μας πεις ποσο στοιχιζει ο οδοντιατρος που ειναι και non remboursable απο τη mutuelle?

    ΤΑΠ! ΤΑΠ! ΤΑΠ!!!!!! γκρρρρ!

     
  • At 7/12/2006 01:40:00 pm, Blogger vasvoe said…

    όντως... και καλά πες δεν στο πληρώνει η ασφάλιση... αλλά να μπορείς τουλάχιστον να το πληρώσεις μόνος σου, έτσι;; τελικά στην ελβετία μια χαρά σύστημα υγείας έχουμε, ας μη παραπονιέμαι καλύτερα.

     
  • At 7/13/2006 05:27:00 pm, Blogger snikolas said…

    hehe... Πολύ νερό να πίνεις! Πάλι καθηστερημένος ήρθα, (αυτή την φορά έκανα μέρες να δω το post) οπότε καλημέρα καλησπέρα περαστικά κτλ κτλ! :)

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.