Saturday, July 01, 2006
temptations
Παλαιότερα ήταν απλό, ένα τηλεφώνημα, e-tickets ή ακόμα χειρότερα αεροδρόμιο -tickets, μια αψυχολόγητα φτιαγμένη βαλίτσα και ... on the road. Και το τηλεφώνημα εχτές ήταν όσο απλό είναι πάντα:
"Θα είμαστε Ρώμη, έλα για καφέ"
.
Ξέρω, ξέρω, ακούγεται
too much αλλά δεν είναι: η συγκεκριμένη παρέα ... μπορεί να μην ξέρει να πίνει καφέ αλλά ξέρει να τον κάνει ιδιαίτερο! Ειδικότητα : οι αποδράσεις!

Αναφέρομαι σε μία παρέα που φτιάχνεται χρόόόόνια τώρα, σιγά-σιγά. Είναι -μέχρι ένα σημείο- "επαγγελματική" ή τουλάχιστον ξεκίνησε έτσι. Ο "κόσμος" μας είναι μικρός (όπως και όλες οι επαγγελματικές κοινότητες υποθέτω) και χωρίς σύνορα. Βλέπεις τους ίδιους και τους ίδιους, ξανά και ξανά, σε συνέδρια, συναντήσεις, προγράμματα ... και -κατά προτίμηση- σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα (!!!). Σε όλες αυτές τις συναντήσεις-κατασκευάσματα "επιστημονικής επικοινωνίας" που είναι πάντα σοφά σχεδιασμένες να σε παρασύρουν κάπου όμορφα, να σε απομονώσουν από εξωτερικές επιδράσεις, να σε κρατήσουν συγκεντρωμένο στο θέμα τους αλλά και παράλληλα σε κοινωνική αφασία (τα χαμόγελα είναι αποπροσανατολιστικά, μην το ξεχνάμε). Μερικοί βρίσκονται στο περιβάλλον τους έτσι, κάποιοι άλλοι πάλι βαριούνται γρήγορα αλλά ξέρουν να υπομένουν και κάποιοι έχουν αποφασίσει -από πριν ίσως- ότι δεν τους αφορά. Εμείς ... είμαστε κάπου στην μέση νομίζω. Μεταξύ επαγγελματικής περιέργειας και κοινωνικής απόρριψης ... Δεν μας κάνει καρδιά να μην πάμε (θα μας φάει η περιέργεια) αλλά ... δεν μας κάνει και καρδιά να υπομείνουμε !
Η παρέα ξεκίνησε έτσι ... Με μια παράξενη τελετή αναγνώρισης/μύησης στην αρχή και απίστευτες, αναζωογονητικές (ή εντελώς τρελλές) αποδράσεις όποτε τύχαινε να βρεθούμε μετά. Δεν χρειαζόταν προσυνεννόηση: τύχαινε, και τύχαινε συχνά. Η παρέα ανασχηματιζόταν επιδεικτικά, ελιτίστικα σχεδόν, σε κάθε νέο μέρος, τα νευρόνια σε πανηγύρι και η εφευρετικότητα στο maximum (... και το αλκοόλ επίσης ... ταπ ταπ). Ξεφεύγαμε, δημιουργούσαμε τις ευκαιρίες, ζούσαμε το μέρος και τις στιγμές... Ακούγεται σαν να φεύγαμε από το Αλκατράζ;;; ναι αυτό κάναμε και το κάναμε με στύλ! Φεύγαμε με κάθε δυνατό τρόπο (ακόμα και όταν μέναμε εκεί) και προς κάθε θελκτικό προορισμό.Τότε -υπό την επήρεια του ενθουσιασμού (ε, ναι και του αλκοόλ) φτιάξαμε και τα πιο όμορφα επαγγελματικά μας σχέδια ! Αυτά που τελικά μας έφεραν εδώ...
Στα χρόνια που πέρασαν οι προσθήκες ήταν λίγες, αλλά καλές (!) - δύσκολη η μύηση για καινούριους, ο πήχης ήδη ψηλά, τα "θυμάσαι ..." υπερβολικά. Αυτό που άλλαξε είναι οι υποχρεώσεις. Δεν πάμε απαραίτητα στα ίδια μέρη πλέον, δεν τυχαίνει ... Αποκτήσαμε μια παλιο-χαζο-agenda και things to do list, και ένα σωρό άλλα ... Ενηλικιωθήκαμε (τουλάχιστον επαγγελματικά ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε!) ...
Τα τελευταία 2-3 χρόνια οι συναντήσεις οργανώνονται με ένα mail-δυο γραμμές, ένα sms, ένα τηλέφωνο "Will be there in July, drop by for a day or two". Μετάφραση: ο αποστολέας θέλει να σωθεί από ακόμα έναν παράδεισο ή ανακάλυψε ακόμα ένα καταπληκτικό τρόπο απόδρασης ... Φυσικά δεν δουλεύει πάντα όπως θα ήθελε ο αποστολέας, όταν δουλεύει όμως είναι πραγματική απόδραση ...

Ρώμη λοιπόν ;;; Είχα αποφασίσει να μην ταξιδέψω μέχρι το τέλος του μήνα (και θα τους δω ολους τότε στο νησί) ... και δεν έχω και τον χρόνο κιόλας να ταξιδέψω ... Δεν έχω χρόνο .. (το ξαναλέω για να το πιστέψω και εγώ) ... Πρέπει να σκεφτώ αυστηρά επαγγελματικά ... Δεν έχω ούτε για μια μέρα ;; Καφές νούμερο 2 και ... κοιτάζω απειλητικά την παλιο-βρωμο-agenda μου!

Καλημέρες,
πολλές, χαλαρές ζεστές Καλημέρες
και
Καλό μας Μήνα !!!

[αντηλιακό και πιστωτική απαραίτητα ...]
posted by KV @ 7:46 am  
6 Comments:
  • At 7/01/2006 10:36:00 am, Blogger Unknown said…

    Πέτα τη...

     
  • At 7/01/2006 10:46:00 am, Blogger Markos said…

    Καλημέρα
    Καλό μήνα!!!!!
    Έχει καλό καιρό στη ... Ρώμη;
    (Θέλω να πιστεύω ότι τώρα είσαι ήδη εκεί..)
    Φιλιά

     
  • At 7/01/2006 10:52:00 am, Blogger KV said…

    @ Darth και να την πετάξω καλέ μου όλο και κάποιος θα την πιάσει και θα μου την ξαναφέρει !!!!!!

    @ Μάρκο Καλημέρα, Καλό μήνα ... Στην pretend και ... το σκέφτομαι! Ο καιρός στην Ρώμη Ιταλικά όμορφος και το κλίμα ποδοσφαιρικά τεταμένο ... Ο πειρασμός μεγάλος αλλά ... μμμμ ... προσπαθώ να δείξω ότι ενηλικιώθηκα !!!
    φιλιά

     
  • At 7/01/2006 01:09:00 pm, Blogger Кроткая said…

    ΟΧΙ! Να μη δείξεις ότι ενηλικιώθηκες! Μη!
    Φτιάξε βαλιτσάκι στα γρήγορα και γραμμή για αεροδρόμιο. Τώρα ντε!

    Να ρθω κι εγώ;;;; :)

    Και για το Montruex, είπαμε ΖΗΛΕΥΩ!

     
  • At 7/01/2006 11:49:00 pm, Blogger Καπετάνισσα said…

    Η... αιώνια πόλη!
    Η λατρεμένη μου!

    Για αιώνια εφήβους.

    (Μπορεί και για αιώνια ερωτευμένους...)

    Να 'ρθω μαζί;

     
  • At 7/02/2006 09:05:00 am, Blogger KV said…

    Krot μου, έτσι που το πάω ... θα ζηλεύω και εγώ για το Montreux, πολύ !!!!

    Καλώς ήρθες Καπετάνισσα !! Σε επισκέφτομαι κάθε φορά που μου λείψει η Λεβεντογέννα πλέον ! Έχω ζήσει μια ζωή στο νησί σου. Ασε που λατρεύω το νικ ! Καπετάνισσα, όμορφο!

    Την Αιώνια Πόλη δεν την έχω δει καλά ... την περπάτησα σε μια ακόμα τέτοια συνάθροιση, για αιώνια ερωτευμένους ... Έλεγα ότι την επόμενη φορά θα είχα τον χρόνο που τις αξίζει ...

    φιλιά !

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.