Sunday, March 12, 2006
Τα γαλάζια σου γράμματα ...
Γράμμα χωρίς γραμματόσημο Κυριακάτικα => οι γείτονες. Μεταφράζω:
"Αγαπητές KV και soon-to-be-ex-συγκάτοικε της KV,
Πληροφορηθήκαμε από τον σπιτονοικοκύρη ότι μετακομίζετε 1η Μαΐου, εμείς μετακομίζουμε 1η Απριλίου." [χεχε από 1η Απριλίου θα μένει το πλυντήριο ελεύθερο ΚΑΙ τις Κυριακές;;;] "Για αυτό τον λόγο* βάλαμε αγγελία στην "Χ-super-expensive εφημερίδα της pretend" (150φρ./25μέρες). [Μπράβο σας καμάρια μου, εμείς βάλαμε σε όόόλες τις άλλες εφημερίδες με λιγότερα έξοδα!] Όπως μας πληροφόρησε ο σπιτονοικοκύρης," [μα σαν πολύ δεν μιλάει ο σπιτονοικοκύρης;] "το διαμέρισμά σας νοικιάστηκε ήδη σε ένα ζευγάρι (το δικό μας δεν έχει ενοικιαστεί ακόμα)." [sure, γιατί το Fenxs είναι πιο ωραίο, νιαανια νιανια νια] "Μάλλον πρόκειται για ένα από τα ζευγάρια που απάντησαν στην δική μας αγγελία και επισκέφτηκαν και τα δύο διαμερίσματα. [μάλλον;;; που το έχει το μυαλό του ο σπιτονοικοκύρης; μισές δουλειές κάνει μου φαίνεται ...] Για αυτό τον λόγο" [ε, καλά τώρα, σιγά μην δεν υπήρχε λόγος να ανοίξουμε κουβέντα χωρίς να το έχουμε γράψει από πριν στην agenda μας] "σκεφτήκαμε ότι θα θέλατε να αναλάβετε τα μισά έξοδα για την αγγελία που ήταν 150 φράγκα για τις 25 μέρες." [μπράβο βρε, τι ωραία που σκέφτεστε. Μόνο τα μισά;;;το δικό σας διαμέρισμα είναι ακόμα ξενοίκιαστο... ταπ ταπ ταπ ] "Ο αριθμός του λογαριασμού μας είναι ΧΧ.ΧΧ.ΧΧ και μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε πριν από την 1η Απριλίου" [Ω, ευχαριστούμε] "Ελπίζουμε να μην δείτε την κίνησή μας αυτή σαν οπορτουνιστική," [όόόόόόόχι καλέ]
"avec nos meilleurs salutations, οικογένεια Τάδε" [bisous]
Το μόνο δικό μου σχόλιο είναι ότι ακόμα και με τα βαρύ κλίμα που επικρατεί στο Fenxs αυτή την εποχή, δεν καταφέραμε να συγκρατήσουμε μερικά χαμόγελα !
Καληνύχτες!
[μπρρρρρρρρρ]
* Στην περιοχή μας ο ενοικιαστής είναι υποχρεωμένος να βρει νέους επίδοξους ενοικιαστές, να βεβαιωθεί για την οικονομική τους κατάσταση και να δώσει τα ονόματα στον σπιτονοικοκύρη. Αλλιώς δεν μπορεί να φύγει από το σπίτι, ούτε καν μετά την λήξη της προθεσμίας των 3 μηνών. Τόσο καλά
posted by KV @ 11:52 pm  
19 Comments:
  • At 3/13/2006 07:44:00 am, Blogger Xνούδι said…

    ο Χριστός και η Παναγία καλέ...

    Και μετά τι γίνεται δλδ αν δεν βρεις τα ονόματα; Μένεις με το ζόρι και συνεχίζεις να πληρώνεις το ενοίκιο;;; :-o

    Αντε, καλή εβδομάδα και φιλιά.
    :-)

     
  • At 3/13/2006 08:40:00 am, Blogger vasvoe said…

    καλά σοβαρά μιλάς;; αυτό είναι άνω ποταμών...

    πάλι καλά που βρέθηκε επόμενος!

     
  • At 3/13/2006 09:09:00 am, Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου said…

    καλημερααα!!
    εγω το ποστ δεν το διαβασα ακομη (θα επανελθω αλλη ωρα...)γιατι μολις φορτωσα σελιδα ειδα παλι deadline...
    παλι?... φτου να παρει...
    εκει που ειπαμε οκ ηρεμησαμε!!!...
    και τωρα? το 375?....
    και οσο γι' αυτο που ειπες...
    να το κοιταξουμε!!!
    ναι ναι σιγουρα πρεπει να το κοιταξουμε!!!....
    ;)))))

     
  • At 3/13/2006 11:44:00 am, Blogger KV said…

    Καλημέρα, Καλημέρα, Καλημέρα !!! Και καλή εβδομάδα !!!

    @ Χνούδι μου, δεν τόλμησα να ρωτήσω καν τι γίνεται στην αντίθετη περίπτωση ... Ήδη τα έξοδα αυτού του μήνα με τα 2 ενοίκια κλπ κλπ έχουν καταστρέψει τον προϋπολογισμό του έτους!
    μάκια

    @ Γειτονισσούλα, εσείς δεν τα έχετε αυτά;;; εμείς όχι μόνο πρέπει να βρούμε τον επόμενο, αλλά και να κοιτάξουμε την φορολογική του δήλωση ... φρίκη!
    μάκια και σε σένα!

    @ Vasiliki μου, proposal deadlines 1η Απριλίου, ναι... κάπως πρέπει να ζήσουμε και εμείς! Για πες μου λοιπόν για το 375 ... ;-) μάκια

     
  • At 3/13/2006 11:57:00 am, Blogger Unknown said…

    Mήπως ν' αρχίσω να χτίζω στην περιοχή σας;;;;

     
  • At 3/13/2006 12:35:00 pm, Blogger vasvoe said…

    Όχι εμείς έχουμε υποχρέωση να βρούμε κάποιον ΜΟΝΟ αν ανακοινώσουμε ότι θα φύγουμε on short notice, that is less than 3 months in advance. Αν το έχεις πει εν καιρώ ο ιδιοκτήτης βάζει αγγελίες και τους φέρνει να δουν το σπίτι.

    Αν δεν βρεις κανέναν ή αυτοί που βρήκες δεν αρέσουν στον ενοικιαστή, τότε μόνο είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις τα 3 νοίκια ή μέχρι να βρεις κάποιον μέσα στους 3 μήνες (και βέβαια το σπίτι είναι ακόμα στη διάθεσή σου). Μετά τους 3 μήνες είναι δουλειά του ιδιοκτήτη να βρει ενοικιαστές.

     
  • At 3/13/2006 01:36:00 pm, Blogger Markos said…

    Πάντως βρίσκω ενδιαφέρον το αίτημα των συγκατοίκων να πληρώσετε το κάτι τις σας και εσείς.
    Θα πρότεινα μάλιστα να τους "ρίξετε" και ένα σφουγγάρισμα στο σπίτι μια και αυτοί που ήρθαν να δουν και νοίκιασαν το δικό σας, πήγαν και είδαν και το άλλο και το λέρωσαν !!!!
    Καλό απόγευμα να έχεις και μια όμορφη εβδομάδα..

     
  • At 3/13/2006 04:15:00 pm, Blogger snikolas said…

    Έχω λιώσει στο γέλιο… Μα τι σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι; Έλεος!!!

     
  • At 3/13/2006 05:42:00 pm, Blogger Depsorama said…

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
  • At 3/13/2006 05:44:00 pm, Blogger Depsorama said…

    Αχαχαχα! Καλέ απερίγραπτο! Πόσο γύφτοι μπορεί να είναι! Και μετά σου λένε στο εξωτερικό είναι πιο πολιτισμένοι οι άνθρωποι! Κούνια που μας κούναγε!

    Όσο για την διαδικασία ξενοικιάσματος της οικίας, επιεικώς απαράδεκτη!

     
  • At 3/13/2006 05:58:00 pm, Blogger xryc agripnia said…

    Με κατι τετοιες λαμογιες,αυτοι θα βγαζουν ενα μεροκαματο ακομα...

     
  • At 3/13/2006 06:33:00 pm, Blogger KV said…

    @ Darth, καλέ μου δεν είναι καθόλου κακή ιδέα. Αλλά που να τρέχεις;;; ξέρεις σε πόσες υπηρεσίες θα πρέπει να πας ΠΡΙΝ καν σου επιτρέψουνε να μείνεις εδώ;;; Άσε που για να γίνεις περήφανος κάτοχος του προσωπικού σου chalet πρέπει να έχεις μείνει εδώ για περισσότερο από 3 χρόνια (ή να είσαι η Βασίλισσα της Αγγλίας). Στείλε μου τα λεφτά και σου στέλνω τα κέρδη!

    @ Vas μου, διάλεξες ΚΑΛΟ καντόνι, άκου που σου λέω. Εδώ μας κάνουν αγριάδες.

    χαχα χααα@ Μάρκο μου, να είσαι καλά!!! {αν και με έκανες ρεζίλι, το Γαλλώδι τρόμαξε που έβαλα τα γέλια... δουλεύοντας...} Ναι, δίκιο έχεις και απορώ πως δεν το σκέφτηκαν και οι ίδιοι. Άσε που έπρεπε να το είχα σκεφτεί και από μόνη μου όταν έγραφα και έψαχνα νέους ορίζοντες για τις καθαριστικές μου εξορμήσεις! Καλησπέρες!

    @ Νικόλα, αστέρια είναι καλέ μου οι συμπατριώτες σου!!! Που να δεις ΤΙ σκέφτηκε η soon-to-be-ex: Αν (λέει) καταφέρω το ακατόρθωτο και μετακομήσω σε μία μέρα (πρωταπριλιάτικα) ΑΦΟΥ έχω πληρώσει 2 ενοίκια (ένα στο καινούριο και ένα στο Fenxs για τον Απρίλιο) θα μου κάνει την χάρη να πληρώσει μόνη της τον τελευταίο λογαριασμό του ρεύματος ... Smart, huh???? με βλέπω και μόνο από αντίδραση να μετακομίζω όόόόλο τον Απρίλη....

    @ Δεσποινα, Καλή σου μέρα καλή μου. Έχει γεμίσει η pretend αστέρια που νομίζουν ότι τετραγώνισαν τον κύκλο. Τουλάχιστον, σκορπίζουν γέλιο !!! Το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα το ΤΥΠΩΜΕΝΟ γράμμα, μήπως έχασα τίποτα!!! Όσο για τους νόμους περί ενοικιάσεων ... κάτι μου λέει ότι οι αντιπρόσωποι του UN θα είχαν πολύ δουλειά αν δεν έμεναν σε ******ξενοδοχεία!

    @ Archive Καλώς ήρθες! Για να βγάλεις μεροκάματο εδώ γύρω θέλεις πολλέέέέές λαμόγιες. Δεν σε παίρνουν οι ώρες ... Μπα, είναι μάλλον θέμα μιζέριας στα οικονομικά και πλήρους άγνοιας του τι μπορεί να είναι αποδεκτό και τι όχι ... κρίμα.

     
  • At 3/13/2006 07:12:00 pm, Blogger snikolas said…

    Kv δεν είναι όλοι τους έτσι, φαντάζομαι το ξέρεις και εσύ. γμτ, τσαντίζομαι πολύ με κάτι τέτοιους μαλάκες.

     
  • At 3/13/2006 07:24:00 pm, Blogger Unknown said…

    Κάτω το κατεστημένο...

    (αισθάνομαι πολύ αναρχικός σήμερης...)

     
  • At 3/13/2006 07:34:00 pm, Blogger alombar42 said…

    Να που έχει και τα καλά του το Ελλαδιστάν!
    Μήπως να γίνω ιδιοκτήτης διαμερίσματος στην pretend; Οχι κάτοικος (μακρυά από εμάς), αλλά επενδυτής :)

     
  • At 3/13/2006 08:52:00 pm, Blogger vasvoe said…

    Όντως απαράδεκτο. Απορώ τί κάνει η τοπική ένωση ενοικιαστών. Αλλά είναι αλήθεια πως οι γαλλόφωνοι ελβετοί έχουν την φήμη (στα γερμανόφωνα) πως ξέρουν να παραπονιούνται μεν αλλά όχι και να δραστηριοποιούνται για να αλλάξουν τα πράγματα.

     
  • At 3/13/2006 09:38:00 pm, Blogger KV said…

    @ Νικόλα, φυσικά ξέρω ότι δεν είναι όλοι έτσι ;-). Ίσα ίσα που πιστεύω ότι στην Γενεύη το αναμενόμενο ποσοστό γυφτιάς/κουτοπονηριάς είναι μικρότερο απ'ότι σε άλλα μέρη. Απλά κάποιες φορές ... εντυπωσιάζομαι!!!!

    @ Καμηλιέρη, άσε τις αναρχίες (για μένα) και στείλε το έμβασμα!

    @ Alombar, στην Ελλάδα δεν έχουμε τέτοιους θέλεις να πεις;;; χαχαχα ... έχεις κάνει φοιτητής στην Λεβεντογέννα επενδυτή μου ;; (και ψίτ, μετοχές KV να αγοράζεις, το 2006 θα ξεπεράσουν κάθε πρόβλεψη!)

    @ Vas μου, είναι αλήθεια ότι γενικά οι γαλλόφωνοι Ελβετοί δεν παραπονιούνται και πολύ (μάλλον θα έχει φοβηθεί το μάτι τους τους Γαλλόφωνους Γάλλους!)

     
  • At 3/14/2006 12:16:00 pm, Blogger Unknown said…

    Δεν μπορώ. Με έχουν πιάσει τα αγωνιστικά μου...

     
  • At 3/14/2006 01:10:00 pm, Blogger KV said…

    Γιατίίίίίί ;;;;

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.