Friday, September 02, 2005
Almost weekend ξανά ...
Έχω την εντύπωση ότι αυτές οι τελευταίες εβδομάδες πέρασαν σαν αστραπή, χάθηκαν μέσα στη ρουτίνα της δουλειάς, τα ups και τα downs (αλλά πολύ downs!), το τρέξιμο, το κρύωμα που ακόμα με ταλαιπωρεί, την παλιογραφειοκρατεία και την κλασσική πια TTD list* να μεγαλώνει ανησυχητικά. Αν δεν έχω προγραμματίσει κάποιο ταξίδι οι εβδομάδες χάνονται κάπως έτσι η μία μετά την άλλη (κυνηγόντας την ουρά μου, oops τα deadlines εννοώ), οι διακοπές αναβάλλονται συνέχεια και οι αντοχές μειώνονται με σταθερούς ρυθμούς. Στατιστικά, την βγάζω δεν την βγάζω ακόμα ένα μήνα και είναι μόλις Σεπτέμβρης...μμμμ ... μάλλον είναι καιρός !!! Παίρνω αμέσως τηλέφωνο την Ολυμπιακή!!!

Καλό μας Σαββατοκύριακο!


*Things To Do list: ένα απαίσιο μικρό χαρτάκι στο οποίο προσπαθείς κάθε βράδυ να γράψεις όλα όσα έχεις να κάνεις την επόμενη μέρα... δεν χωράνε, αλλάζεις χαρτάκι και αποφασίζεις να γράψεις όλα όσα πρέπει να κάνεις, εύκολο είναι βραδυάτικα; Άλλο χαρτάκι, μόνο τα επέιγοντα... μια χαρά είναι αυτά, χωράνε. Κοιτάς το ίδιο χαρτάκι την επόμενη μέρα καθώς ετοιμάζεσαι να φύγεις από την δουλειά και βλέπεις με έκπληξη ότι ΠΑΛΙ δεν σβήνεις τίποτα ... Όλα τα "επείγοντα" μεταξεταστέα ... sh@t!!! Σταμάτησα να συμπληρώνω αυτά τα χαρτάκια κάθε βράδυ πριν από μερικές εβδομάδες (αν συμπλήρωνα Lotto με την ίδια μανία αυτή την στιγμή θα σας έγραφε ο butler μου ότι η υγεία μου είναι καλά και ο καιρός στις Maldives ... αίθριος). Αντικατέστησα τα χαρτάκια με το ένα από τα παράθυρα στο γραφείο μου. Οι 3 λίστες to do, importand και NOW συμπληρώνονται ευλαβικά με μαρκαδόρο στα αντίστοιχα χαρτιά που κόλλησα στο τζάμι. Η λίστα NOW είναι στο σημείο από το οποίο μπαίνει ο περισσότερος ήλιος στο γραφείο ... παραδόξως (!) 2 εβδομάδες τώρα εξαφανίζεται ταχύτατα :-)
posted by KV @ 2:26 pm  
34 Comments:
  • At 9/02/2005 05:35:00 pm, Blogger Eleni said…

    Πέρασε τα στο outlook! :-))
    Θα σου βγαίνουν πολύχρωμα παραθυράκια σε άσχετες φάσεις, θα πατάς dismiss και postpone (από 5 λεπτά, μέχρι βδομάααδες) και τουλάχιστον θα αισθάνεσαι ότι είσαι in control!:-)))
    Καλό weekend από ένα εντελώς SUNNY -παραδόξως- LONDON ...¨-)

     
  • At 9/02/2005 05:43:00 pm, Blogger Unknown said…

    Ποτέ μην κάνεις σήμερα κάτι που μπορείς να αναβάλλεις για αύριο...

     
  • At 9/02/2005 06:20:00 pm, Blogger KV said…

    @ Ελένη:
    Παπα πα πα πα τσακώθηκα με το outlook για αυτό ακριβώς το λόγο!!! μου θύμιζε τα πάντα την ώρα που του είχα πει να το κάνει χωρις να σκέσφτεται ότι ΔΕΝ είναι πάντα η κατάλληλη στιγμή άσε που μπορεί να εχω αλλάξει γνώμη. Μπιπ μπιπ όλη μερα ήμασταν και οι ανάλογες #$@%%@απαντήσεις!
    ΚΑΛΟ σου ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ, εκμεταλλεύσου την λιακάδα όσο μπορείς !!!! ;-)

    @ Darthiir :
    Πολύ σωστό ! Κρίμα που δεν δουλεύει παντα ....

     
  • At 9/02/2005 07:19:00 pm, Blogger Unknown said…

    Δουλεύει βρε κουτό.
    Απλά αν δεν μπορείς να το κάνεις αύριο... ανέβαλέ το για μεθαύριο :p

     
  • At 9/02/2005 07:23:00 pm, Blogger Eleni said…

    Γράψε γράμμα στο head, ζήτα γραμματέα και όλα τα σχετικά προβλήματα θα λυθούν! Εναλλακτικά τα φτιάχνεις με ένα πολύ οργανωμένο νέο, που μοναδική του έννοια και φροντίδα είναι να σου απαλύνει το TTD φορτίο.
    ¨-))))

     
  • At 9/02/2005 07:25:00 pm, Blogger Unknown said…

    YΓ: Τώρα το πρόσεξα... μην πάρεις την Ολυμπιακή. Γίνεται της π******ς εδώ πέρα.... Εκτώς και αν δεν θές να έρθεις και απλά θες να αγοράσεις το εισητήριο :p

     
  • At 9/02/2005 08:16:00 pm, Blogger KV said…

    @ Darthiir: 1. Ξεκινάμε με βάση το δεδομένο ότι είμαι στο μεθάυριο! 2.Που να δεις την Swiss !

    @ Ελένη: έχω και από αυτό (γραμματέα όχι οργανωμένο νέο, για το δεύτερο αμφιβάλω αν υπαρχει) απλά με κουράζει λίγο που πρέπει να συστήνομαι κάθε φορά και ... το αποφεύγω!!!

     
  • At 9/02/2005 11:56:00 pm, Blogger Markos said…

    Εμ με τέτοιες λίστες TTDL έπαθα κρίση προσωπικότητας και θεώρησα εαυτόν παντελώς ανίκανο !!!
    Γύριζα κατάκοπος το βράδυ και δεν έσβηνα καμια από τις επείγουσες εργασίες της ημέρας, γιατί απλούστατα δεν την είχα κάνει.
    Και τι είχα κάνει;
    Έλα μου ντε...
    Αντί λοιπόν να νοιώθω ότι κάθε ημέρα έκανα μια τρύπα στο νερό, αποφάσισα να οργανωθώ και να κάνω την τρύπα στο νερό.

    Έτσι τουλάχιστον πετυχαίνω το στόχο μου... :-))))

     
  • At 9/03/2005 01:40:00 am, Blogger Depsorama said…

    Εγώ πάλι είμαι πολύ υπέρ της λίστας... Με χαλαρώνουν κιόλας, γιατί βγάζω το άγχος μου στο χαρτί. Το πρόβλημα βέβαια έγκειται στο γεγονός ότι δεν θυμάμαι που τα βάζω όλα αυτά τα χαρτάκια με τις λίστες, τα χάνω, και ξεχνάω τι έχω να κάνω. Σοβαρός επιστήμονας (εγώ καλέ) σου λέει μετά!
    Το Τορόντο επίσης ηλιόλουστο, τριημεράκι εδώ, Δευτέρα αργία!
    Καλό μας Σ/Κ!

     
  • At 9/03/2005 08:40:00 am, Blogger KV said…

    @ Μάρκο, Μάρκο, Μάρκο .... οι λίστες δεν είναι για να τις εφαρμόζουμε κατά γράμμα και να μας καταπιέζουν, είναι για να μας χαλαρώνουνε όπως λέει και η Δέσποινα. Γράφουμε τον "πόνο" μας σε ένα κομματάκι χαρτί, βλέπουμε ότι ναι μεν είμαστε χαμένοι από χέρι, ΑΛΛΑ ως υπεύθυνοι επαγγελματίες που είμαστε (no comment) κάναμε το πρώτο βήμα: οργανωθήκαμε (λέμε τώρα). Άσε που μας δημιουργείται και η ψευδαίσθηση ότι αφού τα to do χωράνε σε ένα χαρτί, είναι εφικτά ... Όλα αυτά πάντα theoritically talking !!! Μετά αγνοούμε τις λίστες και δίνουμε προτεραιότητα στο εκάστοτε "επείγον" ... Έτσι τουλάχιστον δουλεύει σε εμένα και παρόλο που δεν σβήνω τίποτα, δεν κρατάω την ίδια λίστα ποτέ, την ξαναφτιάχνω κάθε βράδυ [ένα είδος μαζοχιστικής εξιλέωσης ;;;]


    @ Δέσποινα και εγώ που την έχω την λίστα κρεμασμένη σαν έργο τέχνης στο γραφείο μου (και είναι ...) δεν την κοιτάω πριν τελειώσει η μέρα !!!!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο, enjoy the sun και ξεκουράσου !!!! Τα μικρά break είναι τα καλύτερα!!! :-)

     
  • At 9/03/2005 09:34:00 am, Blogger Markos said…

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
  • At 9/03/2005 09:37:00 am, Blogger Markos said…

    Καλή μου KV ξέρω πολύ καλά (δυστυχώς) πώς δουλεύουν οι κάθε είδους λίστες. Γιαυτό και οι αποφάσεις μου (για ... δημιουργικές τρύπες στο νερό) είναι .. αμετάκλητες. :-)))
    (Φυσικά πάντα υπάρχει η δυνατότητα να φορτώσεις στους άλλους ό,τι εσύ δεν προλαβαίνεις, αλλά ας μη βγάλουμε εδώ όλο τον "κακό" μας εαυτό... .

    Όμορφο Σάββατο να περάσεις

     
  • At 9/03/2005 09:41:00 am, Blogger KV said…

    Να περάσεις και εσύ όμορφα σήμερα και να μου κάνεις την χάρη σε παρακαλώ κάποια στιγμή να αναλύσεις την έννοια της δημιουργικής τρύπας στο νερό !!! Πραγματικά με ενδιαφέρει πολύ.

    Καλή σου μέρα !!!

     
  • At 9/04/2005 02:58:00 pm, Blogger Unknown said…

    Ααααα οι λίστες είναι υπέροχες...

    Μπορώ να κάθομαι να τις κοιτάω με τις ώρες!

    Και όσο μεγαλύτερες είναι, τόσο πιό όμορφες.

    Και γι' αυτό και τις εμπλουτίζω συνέχεια :p

     
  • At 9/04/2005 06:11:00 pm, Blogger KV said…

    ναι καλά, πες μου ότι δεν σε αγχώνουν καθόλου όσα θα έπρεπε να κάνεις αλλά η καταραμένη κοινωνία (βαριέσαι, είσαι κουρασμένος κλπ κλπ) δεν σε αφήνει ...

     
  • At 9/04/2005 06:25:00 pm, Blogger Unknown said…

    Στο λέω:
    Δεν με αγχώνουν καθόλου.

    :p

     
  • At 9/04/2005 06:41:00 pm, Blogger KV said…

    ΠΩΣ το καταφέρνεις αυτό;;;;

     
  • At 9/04/2005 11:03:00 pm, Blogger Unknown said…

    Λοιπόν κοίταξε, υπάρχουν δύο μέθοδοι να το πετύχεις:

    1) Ξεκινάς σε καθημερινή βάση να κάνεις γιόγκα ανά δίωρο (συμπεριλαμβανομένου και του ύπνου, όπου πρέπει να ξυπνάς και να επαναλαμβάνεις με ευλάβεια την διαδικασία). Η γιόγκα περιλαμβάνει λοιπόν το να στρώνεις ευλαβικά ένα περσικό χαλί στην ταράτσα του σπιτού σου και εντελώς γυμνή να παίρνεις την στάση του λωτού και να μισοκλείνεις τα μάτια. Επιθυμητό είναι να είσαι στραμένη προς κάποια φυσική ομορφιά, κατά προτίμηση θάλασσα, αν και ξέρω ότι εκεί που βρίσκεσαι θα δυσκολευτείς. Την στάση αυτή την διατηρείς λοιπόν χωρίς να κινείσαι για 15 λεπτά. Κατά την διάρκεια του διαλογισμού σου ξεχνάς οτιδήποτε έχεις στην λίστα και αφιερώνεσαι σε σκέψεις όπως καραμελίτσες, μπακλαβαδάκια, καταϊφάκια, τουρτίτσες, τρίγωνα πανοράματος με σοκολάτα, προφιτερόλ, καζάν ντιμπί, ταούκ γκιοχτσου, μηλόπιτες (γαλλικές) κ.α. Σημαντικό είναι να ΜΗΝ σκεφτείς τον φουσκωτό καραμελάνθρωπο γιατί οι ghostbusters έχουν συνταξιοδοτηθεί.

    2) Η δεύτερη μέθοδος είναι απλά να χαλαρώσεις και να πείς ότι "θα κάνω την δουλειά μου αλλά δεν θα πεθάνω κι' όλας" και όποτε έχεις πρόβλημα να τα παρατάς και να πηγαίνεις να πίνεις ένα μπουκαλάκι κρασί με μπόλικους τυρομεζέδες :p

    Άντε γειά μας... Χικ....

     
  • At 9/05/2005 10:38:00 am, Blogger KV said…

    Χα χα χααααα ! Φοβερή απάντηση !!!
    Δύσκολο να σταθεί κανείς στη σκεπη, γυμνός σε θέση λωτού ... Να το δοκιμάσω ΑΛΛΑ ή που θα πέσω ή που θα ξεπαγιάσω !!!

    Καλή σου μέρα!

     
  • At 9/05/2005 01:24:00 pm, Blogger Unknown said…

    Δοκίμασε στην κορυφή τότε. Με προσοχή όμως για να μην έχουμε κανένα "ατύχημα". ΜΗΝ ξεχάσεις επίσης και το περσικό χαλί.

     
  • At 9/05/2005 03:07:00 pm, Blogger KV said…

    Το περσικό χαλί το αερίζω από σήμερα ... με την κλίση της σκεπής δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

     
  • At 9/05/2005 05:01:00 pm, Blogger Unknown said…

    Συγνώμη αλλά... όλες οι σκεπές έχουν κάπου μια κορυφή...

    Άλλες μυτερή, άλλες γωνία (όπως αυτή της φώτογραφίας)...

    Τέλος πάντων... αν δεν μπορείς ρε παιδί μου να χρησιμοποιήσεις την πρώτη, επιστημονικότατη και τεκμηριωμένη μέθοδο... ε χρησιμοποίησε την δεύτερη... τί να σου πω....

     
  • At 9/05/2005 05:56:00 pm, Blogger KV said…

    κρίμα και είχα ετοιμαστεί ψυχολογικά για το πρωινό σκαρφάλωμα, ξεπούντιασμα ...

    χικ

     
  • At 9/05/2005 08:29:00 pm, Blogger Unknown said…

    Κοίτα... για σιγουριά μπορείς να τις δοκιμάσεις και τις δύο μεθόδους μαζί, αλλά την γιόγκα να την κάνεις προ του κρασιού και όχι μετά....

    Μπορείς επίσης να με φωνάξεις να σε δώ επί το έργο να σου πώ αν την κάνεις σωστά ;)

     
  • At 9/05/2005 08:36:00 pm, Blogger KV said…

    ειδικά αν ξεχαστώ και τις κάνω ανάποδα, δεν θα χρειαστεί, θα το δεις στις εφημερίδες ... "Νέα (μμμ), πολλά υποσχόμενη (μμμμμμμμ), επιστήμονας (μμμμμμμμμμΜ) του εξωτερικού κρεμασμένη από την σκεπή του σπιτιού της. Την έσωσε το περσικό χαλί"

     
  • At 9/06/2005 12:36:00 am, Blogger Unknown said…

    Μην μπερδεύεσαι. Περσικό είπα, όχι μαγικό :p

     
  • At 9/06/2005 12:39:00 am, Blogger KV said…

    τι Κοζάνη τι Λωζάνη που λέμε και εδώ ...

     
  • At 9/06/2005 08:58:00 am, Blogger Unknown said…

    Άλλο θα πεί Χαλκιδική μωρό μου κι άλλο θα πεί Χαλκίδα....

     
  • At 9/06/2005 12:53:00 pm, Blogger KV said…

    :-) True
    Τι λέγαμε?????? μπερδεύτηκα !!!

     
  • At 9/06/2005 01:15:00 pm, Blogger Unknown said…

    Κάτι για μεθόδους... αλλά που να το αναλύουμε ξανά.... πάμε για κανά κρασάκι λέω 'γώ και μετά βούρ στην στέγη!

     
  • At 9/06/2005 01:49:00 pm, Blogger KV said…

    μέσα, μπες στον transporter, ανοίγω κρασί!

     
  • At 9/07/2005 09:29:00 am, Blogger Unknown said…

    Καλά ρε πόσο θε περιμένω;

    Είμαι τόσες ώρες κλεισμένος εκεί μέσα και ακόμα να το ενεργοποιήσεις;;;;

     
  • At 9/07/2005 10:42:00 am, Blogger KV said…

    μάλλον δεν δουλεύει ακόμα για εκτός Suisse μεταφορές ... πάτησα το κουμπάκι, περίμενα, περίμενα ... τι να κάνω ήπια το κρασί μόνη να μην χαλάσει (αμαρτία) ...

    μήπως να έβγαινες σιγά σιγά γιατί έχεις και deadlines;;;

     
  • At 9/07/2005 11:48:00 am, Blogger Unknown said…

    A να μην περιμένω άλλο;;;;;

    :(

    Άντε καλάααααααααα......

    :'(

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.