Thursday, June 15, 2006
Σαββατο: Η βάφτιση ...
Η βάάάάάφτιση ... χχμμμφφ ... ΚΑΙ αυτή η βάφτιση μου άφησε πολλές απορίες, όπως και οι δύο προηγούμενες. Στις άλλες όμως, θεώρησα ότι έφταιγα εγώ που σαν νονά δεν έκανα κάτι σωστά ... (Αααα ρε μάδερ, το παιχνίδι των τύψεων μας ακολουθεί παντού).
Εδώ λοιπόν ήμουν η θεία (και τι θεία, να μου θυμήσετε να γράψω και για το φόρεμα) : Μακρυά από το κέντρο της δράσης- πρώτο τραπέζι πίστα όμως! (στην δεύτερη σφαίρα συναρμογής, για τους συναδέλφους).
Παρακολούθησα το μυστήριο από αυτή την θέση μέχρι λίγο πριν το τέλος (που η δυναμική μου επέμβαση έσωσε την μάνα-αδελφή μου από το ξέσπασμα και το μωρό από τον τελικό βασανισμό). Όσο πιο πολύ ξαναπαίζω το δράμα στο μυαλό μου, τόσο πιο πολύ δεν βρίσκω λογική,
καμμία ... ταπ ταπ.
Από την αρχή όμως (ξέφυγα). Ξεκινάει λοιπόν ένα ροδαλό, ευχαριστημένο, ευγενέστατο
(γιατί πήρε από το σόϊ μας), κούκλικο (γιατί πήρε από το σόϊ μας) μωράκι στην αγκαλιά της μαμάς του για την εκκλησία ντάλα μεσημέρι (γιατί κατα 99.999999% οι εκκλησίες είναι busy, busy, busy με γάμους τα απογεύματα) ... Στην αυλή το ήδη ταλαιπωρημένο από την ήλιο μωρό αντιλαμβάνεται ότι έχει ΠΟΛΥ κόσμο (και μάλιστα όλοι είναι ντυμένοι/βαμμένοι/χτενισμένοι κάπως -εκτός από την θεία του). Επίσης αντιλαμβάνεται (γιατί δεν είναι χαζό, πήρε από το σόϊ μας) ότι ΟΛΟΙ οι καλεσμένοι θέλουν να το φιλήσουν, να το ζουμπήξουν ή στην καλύτερη περίπτωση να του φωνάζουν κατάμουτρα: "γκούτσου-γκούτσου ντάρου-λίρου-λάρου τι κουκλάκι είσαι εσύ, ΦΤΟΥ ΣΟΥ". Οι ενήλικες αυτό -οι μικροί ούτε να το φτύσουν, βλέπουν ότι έχει γλυκά δίπλα στις μπουμπουνιέρες. Αγριεύει λίγο αλλά μπαίνει με τους γονείς στην εκκλησία ... Εκεί αντιλαμβάνεται ότι έξω φύσαγε και λίγο Κυκλαδίτικο αεράκι ... μέσα ζέστη, μυρωδιά από κερί και λιβάνι, κόόόόσμος και φασαρία. Bad, bad, BAD choice (στα μωρά αρέσει η μυρωδιά από γάλα και προδέρμ, άντε και από την pizza που δεν τους δίνουν ακόμα. Επίσης τους αρέσει η ησυχία τους -πολύ). Αρχίζει να έχει μία μικροναυτία αλλά το κρατάει η μαμά του και προσπαθεί να είναι θαραλλέο, άσε που αισθάνεται ασφάλεια. Ναι ... Μετά όμως πλησιάζουν ΟΙ νονοί (ένας chef, μία δικηγόρος και ένας ασφαλιστής, σοβαρολογώ 3...) και ένας κύριος με μούσι και με μαύρα ... το μωρό μαθαίνει ότι αυτός είναι ο παπάς ...
Σε αυτό ακριβώς το σημείο αρχίζει το πανηγύρι: Ο παπάς λέει κάτι στην μαμά, η μαμά δίνει το μωρό στους νονούς, το μωρό περιμένει κανένα δίλεπτο μπας και το μετανοιώσουν, μπήγει το κλάμα απειλητικά, σταματάει μόλις το πιάνει η μαμά αλλά ο παπάς την μαλώνει και πίσω στους νονούς, οι νονοί κάτι λένε, ο παπάς επίσης, ακούει και το όνομά του μεταξύ τσιρίδων ... έχει αρχίσει να υποτροπιάζει επικίνδυνα (και μέχρι χτες λέγαμε να την βγάλουμε Ιώβη). Καθώς το μετακινούν από την πόρτα και κινούνται προς τα μέσα, η μαμά προλαβαίνει και του δίνει ένα χάδι -την κοιτάει όλο ικεσία. Οι γιαγιάδες κλαίνε, πάντα νόμιζα ότι είναι από συγκίνηση...
Μωρό και φοβισμένοι νονοί βρίσκονται μπροστά σε μια μικρή μεταλλική πισίνα και κάτι λένε ... το κρατάνε παράξενα, κάνει ζέστη, ξαναμπήγει τα κλάματα ... το δίνουν στην μαμά. Η ελπίδα ζωγραφίζεται αμέσως στο ταλαιπωρημένο πρόσωπο και εκεί που νομίζει ότι όλα τελείωσαν ... η μαμά το γδύνει (;;;) και το δίνει σε μία άγνωστη
. Το κλάμα ξαναρχίζει γοερό και παραπονεμένο, οι νονοί φοράνε πλέον ... πετσέτες (;;;), φαίνονται και αυτοί αγχωμένοι, η κυρία που το κρατάει είναι άτσαλη, ο παπάς ψάλλει, οι γιαγιάδες του κάνουν αέρα από μακρυά (και κλαίνε), κάποιος του δείχνει την κουδουνίστρα, η μαμά του δεν τολμάει να κοιτάξει πλέον, οι νονοί το πασαλείβουν με λάδι, το βάζουν στο ζεστό νερό, το ανεβοκατεβάζουν, αυτό χτυπιέται-ουρλιάζει-κλωτσάει, τα flash συνεχόμενα καταγράφουν κάθε δάκρυ. (Τα έγραψα με μία ανάσα γιατί τα έζησα με μία ανάσα... ταπ ταπ). Καθώς σπαρταράει από το κλάμα, ο παπάς το αφήνει ταυτόχρονα ΚΑΙ στους 3 νονούς που προσπαθούν να συντονιστούν για να μην τους πέσει έτσι λαδωμένο που είναι και ... κερασάκι στην τούρτα: κόβει και μια σεβαστή ποσότητα από μαλλί πριν το παραδώσει στην μαμά για να το ντύσει.
Εκεί ανέλαβε δράση η θεία, ή μάλλον μερικά δευτερόλεπτα αργότερα όταν είδε την πολυπλοκότητα του βαφτιστικού καθώς και το γεγονός ότι είχε και φρουφρουδένιο ζακετάκι μήνα Ιούνιο ... Και βέβαια η ταλαιπωρία δεν τελείωσε εκεί ... το μωρό είχε οργανώσει και party μετά ...

Πολλές απορίες, πάρα πάρα πολλές απορίες ... και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ...
Καλησπέρα !!!
[33οC, γυαλιά ηλίου
καφές 6 -ζεστός... ταπ ταπ
...]

posted by KV @ 11:17 am  
25 Comments:
  • At 6/15/2006 03:58:00 pm, Blogger vasvoe said…

    Δεν ξέρω, εσείς μπορεί να τα βρίσκετε χαριτωμένα και "να τιμάμε τις παραδόσεις" "κι έχουν και την πλάκα τους" όλα αυτά, εγώ πάλι τα βρίσκω απλά βασανιστικά! Στο μωρό μου μια φορά τέτοιο πράμα δεν έκανα (δεν θα κάνω εννοεί η ποιήτρια)!!

    Ελπίζω ο παπάς-βασαντιστής να πατήσει μπανανόφλουδα την Κυριακή μπροστά σε όοολη την ενορία και να σκάσει σαν καρπούζι ή να πάθει καρδιακό από τη ζέστη τον Δεκαπενταύγουστο!!! (ωχ ελπίζω να μην είναι κανένας συγγνής σας ο παπάς...)

     
  • At 6/15/2006 06:26:00 pm, Blogger KV said…

    χαχαχα όχι δεν είναι συγγενής ο παπάς !!! Δεν φταίει όμως μόνο ο παπάς ... ταπ ταπ ταπ ΤΑΠ ........

     
  • At 6/15/2006 09:32:00 pm, Blogger Unknown said…

    This comment has been removed by a blog administrator.

     
  • At 6/15/2006 09:33:00 pm, Blogger Unknown said…

    Δεν είναι σόι πια αυτό..

    Στην δική μου περίπτωση πάντως εγώ υπέφερα περισσότερο από το μωρό, όταν μου το έδωσαν να το κάνω τους κύκλους γύρω από την κολυμπήθρα και είχαν ξεχάσει να μου πέρουν.. την λαμπάδα... Και ο μικός να είναι γατζωμένος από πάνω μου... Άσε που το σκασμένο μετά άρχισε να τσιρίζει: Πάλι μπάνιο, πάλι μπάνιο!

    Ο μεθυσμένος παπάς δε, μας είχες πεθάνει με τα σαρδάμ του!!! Ωραία πράματα!

     
  • At 6/16/2006 11:12:00 am, Blogger Βασιλική Παπαδημητρίου said…

    καλημερα καλη μου...
    φιλια...

     
  • At 6/16/2006 11:41:00 am, Blogger KV said…

    Καμηλιέρη, πόσο χρονών ήταν ο μικρός;;; ;-)

    Βασιλική, Καλημέρα σου

     
  • At 6/16/2006 12:22:00 pm, Blogger Unknown said…

    1 και κάτι ψιλά....

     
  • At 6/16/2006 12:56:00 pm, Blogger KV said…

    και λίγα σας έκανε!!!!

     
  • At 6/16/2006 12:58:00 pm, Blogger KV said…

    Ο δικός μου πχ (1 και κατι) φρόντιζε να τραβαει το ντεκολτέ από το φουστάνι μου ... ο παπάς το εκτίμησε δεόντως!!!

     
  • At 6/16/2006 01:04:00 pm, Blogger Unknown said…

    Είδες τί ωραίες που είναι οι βαφτίσεις που γκρινιάζεις πάλι;

    Μα καλά που βρήκε το ντεκολτέ κάτω από την πετσέτα;;;;; :sss

     
  • At 6/16/2006 01:07:00 pm, Blogger KV said…

    δεν είσαι συνέχεια με την πετσετα αν θυμάσαι καλά ... Από την αρχή φρόντισε ο μικρός να βρει το αδύνατο σημείο για να μου πάρει τον αέρα!

     
  • At 6/16/2006 01:35:00 pm, Blogger Unknown said…

    Εμ κι εσύ...
    Άντρες παιδί μου τί περιμένεις... :ppp

     
  • At 6/16/2006 01:44:00 pm, Blogger KV said…

    συ είπας.... ;-)))))

     
  • At 6/16/2006 04:06:00 pm, Blogger Unknown said…

    Ο άντρας ο σωστός φαίνεται από μωρό πάντως....

     
  • At 6/16/2006 04:27:00 pm, Blogger KV said…

    ναι καλέ μου, αυτό πάνω απ'όλα !

     
  • At 6/16/2006 04:46:00 pm, Blogger KV said…

    "βαρβατίλα" λέει μια φίλη μου !
    [http://johnvarvatos.com/collection/collection_06_mss.html]

     
  • At 6/16/2006 06:09:00 pm, Blogger Unknown said…

    Έλα τώρα που δε της αρέσει της φίλης σου....

     
  • At 6/16/2006 08:30:00 pm, Blogger Кроткая said…

    lol!
    εγώ πάντως στη βάφτιση ΚΟΙΜΟΜΟΥΝ! έχω και αποδείξεις. Κια στο τρίτο μπλούμ, ξύπνησα με ένα έκπληκτο ύφος που έχει καταγραφεί και σε φωτογραφίες!
    Αλήθεια σας λέω!

     
  • At 6/16/2006 11:37:00 pm, Blogger ViSta said…

    Και την βάφτιση του ανηψιού μου πραγματικά την ένιωσα πολύ άσχημα. Στην Πάτμο, σε ένα μικρό εκκλησάκι με σίγουρα πάνω από 60 άτομα κόσμο, ζέστη, θεατρινίστικα του Παπά και πολύ λιβάνι.
    Αντίθετα η βάφτιση του Οδυσσεα, σε ορθόδοξη εκκλησία στην Νάπολη (της Ιταλίας) Σεπτέμβρη μήνα με τους πολύ στενούς Έλληνες, Ιταλούς και Γερμανούς συγγενείς και νονά την αδερφή μου, ήταν ένα όνειρο. Το παιδί θύμιζε ένα cupit και δεν έκλαψε (δεν είχε λόγο δηλαδή) ούτε στιγμή.
    Φιλιά και καλώς επέστρεψες :-)

     
  • At 6/17/2006 09:03:00 am, Blogger KV said…

    @ Η βαρβατίλα Darth μου;;; Ναι και τις φίλης μου και όλων αρέσει ΥΠΟ ορισμένες συνθήκες !!! Όπως και σε όλα πρέπει να μπορεί κανείς να την υποστηρίξει με στυλ !

    @ χαχαχα Krot μου, μπράβο σου !!! Πρέπει να είσαι μάλλον υπόχρεη στον παπά πάντως!!! Εγώ -νατουραλι- έβγαλα το νησί έξω!

    @ Vistάκι αυτό ακριβώς ένοιωσα και εγώ, άβολα και άσχημα, σαν να το ταλιπωρούσαμε το μωρό !!! Χαίρομαι που στον Οδυσσέα ήταν διαφορετικά!

    Καλημέρες, φιλιά !

     
  • At 6/17/2006 10:25:00 am, Blogger Unknown said…

    Ε γι΄ αυτό τον βούτηξες στην κολυμπίθρα να τον πλύνεις μετα :p

     
  • At 6/17/2006 01:54:00 pm, Blogger KV said…

    από την βαρβατίλα;;;;;

     
  • At 6/17/2006 03:13:00 pm, Blogger Unknown said…

    Δεν φεύγει έτσι λες;

    (Σώθηκε το παλικάρι...)

     
  • At 6/17/2006 04:30:00 pm, Blogger KV said…

    αυτού του έφυγε η περίσσεια ... άάάάαλλους δεν έτριψε καλά ο νονός!

     
  • At 6/17/2006 06:10:00 pm, Blogger Unknown said…

    Κανείς δεν είναι τέλειος....

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.