Wednesday, June 14, 2006
λακτάση = αντιμιζεράση ;;;;;
Πέμπτη: Τόπος Ελ.Βεν., η καμήλα παρκαρισμένη απ'έξω, η Swiss κυρία και στην ώρα της και ο Darth στην έξοδο να περιμένει την θεία με τις βαλίτσες, τις σακούλες στα μάτια και τον Θανάση παραμάσχαλα!!! Αφού λύσαμε υπομονετικότατα το θέμα των εισητηρίων (oh yes, υπήρξε και ένα ελαφρύ διπλωματικό με τα εισητήρια), ο Καμηλιέρης μας ως γνήσιος gentleman -όπως πάντα- έφερε τον πρώτο φραπέ του καλοκαιριού!!! Μεγάλος, δροσιστικός, απολαυστικός και σκέτος με μπόλικο γάλα! Όπως ακριβώς τον ονειρευόμουν!! ΑΠΟΛΑΥΣΗ ! Η αλήθεια είναι ότι αρχικά σκέφτηκα να παραγγείλω 2 μαζεμένους (ένα espressάκο και ένα φραπεδάκο) γιατί στο αεροπλάνο μας σέρβιραν μόνο ένα (τον οποίο και ήπια μισοκοιμισμένη) και είχα αρχίσει να νοιώθω λίγο αδύναμη αλλά ... φοβήθηκα τον Darth [εμ σύντεκνε ... με φόβησες με το "ΤΙ καφέ θέλεις" ... ενικός ; ... ενικός στον καφέ;;; "Με ΤΙ καφέ θα ξεκινήσουμε" μήπως;;;;; ;-)) ].
Ήπιαμε ΤΟΝ καφέ μας, κουτσομπολέψαμε και όλους σας (ψέέέέμματα κανέναν δεν κουτσομπολέψαμε, γεγονός που κάνει την επόμενη συνάντηση επείγουσα. Αλεπουδίτσα, ακούς;;;), καταφέραμε να πάρω και το αεροπλάνο (που σωστά η ξανθή δεν ήθελε να με αφήσει να πάρω) και... στομαχο-ενόχληση. Μικρή μεν, ενοχλητική δε. Το ίδιο (αλλά σε χειρότερο βαθμό) επαναλήφθηκε με όλους τους φραπέ, fredo, fredουτσίνο κλπ κλπ που ήπια. Όχι με espresso. Όχι με τον παλιό καλό νες ... Αυτούς όμως, τους πίνω χωρίς ΓΑΛΑ όπως προέκυψε μετά τον εκτεταμένο διάλογο-ανάλυση-διάγνωση-στο-πόδι-πίνοντας-καφέ-δίπλα-στο-κύμα με τον ξάδελφο γιατρό (στο νησί όλοι είναι ξάδελφοι και αν δεν είναι, έχει φροντίσει η αδελφή μου να κουμπαρέψει μαζί τους!) ...
Διάγνωση : μάάάάάάλλον έχω αρχίσει να αναπτύσω την σιχαμερή Lactose intolerance... ταπ ταπ ταπ ... Δράμα με τον καφέ λοιπόν ... και τα flakes ... γκκρρρ ... ταπ ... χμμμφφφφ... Θα ακολουθήσει βέβαια εξονυχιστικό self-testing για να το επιβεβαιώσω αλλά ... σκούρα τα βλέπω τα πράγματα ... Και πιο σκούρους τους καφέδες μου ... Ελπίζω τουλάχιστον να έχω αρκετή λακτασούλα για τα τυριά γιατί καφέ χωρίς γάλα το αντέχω, αλλά pretend χωρίς τυρί : ΟΧΙ .+- [και θα αναγκαστώ να γίνω σαν την ex-Fenxs-συγκάτοικο:
καφές-> μία ταμπλέτα λακτάσης,
pizza-> 2 ταμπλετούλες και παραγγέλνουμε αυτή που δεν έχει αληθινό τυρί,
fondue-> 6 μαζεμένες και νοίκιασμα DVD for a veeeery long night. ]

Καλησπέρες !!!
[συνεχίζεται...]
posted by KV @ 4:26 pm  
12 Comments:
  • At 6/14/2006 05:24:00 pm, Blogger Marina said…

    Kατ' αρχήν καλώς ήρθες στα πάτρια. Καλό το ταξείδι?
    Για το γάλα ΜΗΝ ανησυχείς. Εχει βγεί στο εμπόριο ένα γάλα που λέγεται Daily το βγάζει η Δέλτα και έχει 70% λιγότερη λακτόζη απο τα άλλα. Ετσι και το βάλεις στον φραπέ ΝΟ PROBLEM με τις ενοχλήσεις..
    Αντε και καλούς καφεφρέδες

     
  • At 6/14/2006 05:49:00 pm, Blogger Unknown said…

    ????????????????
    !!!!!!!!!!!!!!!!

    :sss

    Εγώ φταίω που σου έφερα φραπέ στην καρδάρα....

     
  • At 6/14/2006 10:01:00 pm, Blogger Markos said…

    Βρε βρε τι παθαίνει όποιος ξέρει από χημεία.
    Ενώ η αφεντιά μου δεν έχω ιδέα τι είναι η λακτόζη και αυτή η άλλη πώς τι λενε..
    Δεν παθαίνω τίποτα !!!!
    :-))))))))

    Ελπίζω να γέμισες τις μπαταρίες επαρκώς.
    Καλό σου βράδυ.

     
  • At 6/14/2006 10:30:00 pm, Blogger αερικο said…

    Ο..θανασης ποιος ειναι που τον κρατας παραμασχαλα;..καποια επεισοδια εχω χασει εε;

     
  • At 6/14/2006 11:15:00 pm, Blogger vasvoe said…

    Καλή μου Γειτονισσούλα Α,

    Καταρχήν καλώς γύρισες και καλώς μας ξαναβρήκες!!!

    Καταμετά, βγήκαν και εδώ στα ξένα "μας" γαλακτοκομικά χωρίς λακτόζη γιατί το ποσοστό των ανθρώπων που αποκτούν δυσανεξία στο γάλα αυξάνεται, ή μάλλον, δεν αυξάνεται, απλά βαρέθηκαν να έχουν συνέχεια φουσκώματα, διάρροιες κτλ και να τους βγάζουν ότι είναι "ψυχοσωματικά" και πλέον απαιτούν σωστή διάγνωση!

    Έτσι αποφάσισε και ο κόοπ και ο μίγκρος να καλύψουν το κενό στην αγορά... και γιαουρτάκια βγάλανε, και γαλατάκι, για τυρί δεν ξέρω...

    Αυτά!!

    Ματς μουτς!!

     
  • At 6/15/2006 09:49:00 am, Blogger Alepouditsa said…

    :-)) Aκούω, ακούω...

    τον επόμενο καφέ θα στον κουβαλήσουμε μαζί με τον Darth σε ...πήλινο αμφορέα :-pp

    ...έτσι δηλαδή για να "θάψουμε" με την ησυχίααααααα μας...

    Φιλάκια!!!

     
  • At 6/15/2006 10:14:00 am, Blogger Unknown said…

    Για την περίπτωσή της θα πρότεινα πυθάρι λαδιού....

     
  • At 6/15/2006 11:17:00 am, Blogger KV said…

    @ Μαρίνα μου, Ευχαριστώ για τις ευχές ... επέστρεψα ήδη στη βάση μου ;-( Είδα ότι κυκλοφορούν τέτοια προϊόντα αλλά ... σνιφ!

    @ Μάρκο, δεν είναι θέμα χημείας! Ατυχία είναι, δηλαδή το επόμενο ποιο θα είναι : Αλλεργία στις τηγανιτές πατάτες;;; :-((( (παραπονιέμαι για να παραπονιέμαι!)

    @ Αερικό, ναι ... σόόόόόρυ, ήταν σε παλιά επεισόδια. Ο Θανάσης είναι ο λαπτόπης!

    @ Γειτόνισσα ευχαριστώ. Μου λείψατε!!!! Δίκιο έχεις, έχω δει και εγώ διάφορα γαλακτοκομικά με χαμηλή λακτόζη ... απλά μου άρεσε καλύτερα που ήταν για τους άάάάάλλους! Ελπίζω να έχουν λίγη γεύση!

    @ Αλεπουδίτσα μου, την επόμενη φορά θα προτιμήσουμε παραλιακή καφετέρια με ... συνεχή παροχή καφέ!

    @ Καμηλιερούκο καλέ μου ... Έναν ήπια η άμοιρη (ήταν βέβαια σε οικονομική συσκευασία -το παραδεχομαι!), ΑΛΛΑ τόλμησα να παραγγείλω δύο;;;;;;; ε;;;;;;; (παραπονιέμαι για να παραπονιέμαι όπως ξέρεις !) Πιθάρι δεν είναι αρκετό ...

    μάκια ΚΑΛΗΜΕΡΑ !!!

     
  • At 6/15/2006 12:00:00 pm, Blogger vasvoe said…

    δεν ξέρω... αν ο οργανισμός σου λέει όχι στα γαλακτοκιμικά... μήπως πρέπει αν τον ακούσεις;; ξέρω γω; γιατρός δεν είμαι, αλλά λέω τώρα...

    αλλά το τυρί μμ, κι εγώ δύσκολα θα το αποχωριζόμουν *εντελώς*
    και το γιαουρτάκι το πρωίο όπως και να το κάνουμε είναι πολύ πρακτική λύση και γρήγορη. πού να βγάζεις τηγάνια, να αναμειγνύεις και να ψήνεις ομελέτες... ρίχνεις το μούσλι μέσα στο γιαούρτι και τελείωσες.

     
  • At 6/15/2006 06:27:00 pm, Blogger KV said…

    δύσκολο με το τυρί Vas μου ... και το γάλα είναι δύσκολο γιατί μου αρέσει αλλά το τυρί ... το βρίσκω ψιλοαδύνατο ... Ας ελπίσουμε ότι ήταν κάτι τυχαίο γιατί αλλιώς με τις ταμπλέτες στο χέρι με βλέπω!

     
  • At 5/25/2008 11:24:00 pm, Blogger Unknown said…

    Παιδιά σε ότι αφορά στην δυσανεξία στα γαλακτοκομικά αλλά και σε άλλες τροφές, μπορείτε να ρίξετε μια ματια στο Smartest (http://www.smartest.gr) που κάνει τεστ τροφικής δυσανεξίας. Είναι έγκυρο, ουσιαστικό, φθηνό και πάνω απ όλα γίνεται ΧΩΡΙΣ να σου πάιρνουν αίμα!

     
  • At 5/25/2008 11:25:00 pm, Blogger Unknown said…

    Παιδιά σε ότι αφορά στην δυσανεξία στα γαλακτοκομικά αλλά και σε άλλες τροφές, μπορείτε να ρίξετε μια ματια στο Smartest που κάνει τεστ τροφικής δυσανεξίας. Είναι έγκυρο, ουσιαστικό, φθηνό και πάνω απ όλα γίνεται ΧΩΡΙΣ να σου πάιρνουν αίμα!

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.