Monday, January 23, 2006
Μεσαίωνας
Ξέρω, δεν συνηθίζω να τοποθετούμαι σε πολιτικά, θρησκευτικά θέματα μέσα από αυτό εδώ το blog. Και ΔΕΝ θα το κάνω και σήμερα ... Τα συμπεράσματα δικά σας, εγώ μόνο να πω :
Ήμαρτον ... Δεν κράτησε αρκετά αυτό το παιχνίδι του μεσαίωνα;;;
Μήπως πριντοποθετηθούμε "ελαφρά τη καρδία" να ρωτάμε και ΤΟ εγκεφαλικό μας κύτταρο;;; Πραγματικά πιστεύω ότι μερικές κατηγορίες φανατικών/πουριτανών θα έπρεπε να θεωρούνται επικίνδυνες και να τους στερείται το δικαίωμα δημόσιου λόγου. Έλεος ...
[Η τοποθέτηση γίνεται έχοντας πλήρη συνείδηση του πόσο αντιδημοκρατική ακούγεται]
posted by KV @ 11:22 pm  
12 Comments:
  • At 1/24/2006 12:17:00 am, Blogger snikolas said…

    Μην σκας! Δεν θα περάσει το δικό τους. Αν ήταν να περνάει το δικό τους…

     
  • At 1/24/2006 12:32:00 am, Blogger vasvoe said…

    δεν ακούγεσαι αντιδημοκταρική. αυτοί είναι αντιδημοκρατικοί που λόγω των πιστεύω τους θέλουν να στερήσουν μια θεραπεία από όλους τους υπόλοιπους. δεν θέλεις κύριε; εσύ μη το κάνεις το εμβόλιο. μέχρι εκεί.
    δεν το διάβασα καν βασικά, γιατί θα με τάραζε. ο τίτλος μου έφτασε ήδη.

     
  • At 1/24/2006 07:57:00 am, Blogger penguin_witch said…

    Το δικαίωμα των γυναικών και οποιουδήποτε ανθρώπου στη ζωή, την υγεία και την αυτοδιάθεση έχει προτεραιότητα απέναντι στο σεβασμό στην κάθε μαλακία που μπορεί να πιστεύει ο κάθε χριστοταλιμπάν/κεφαλαιοταλιμπάν/σκέτος ταλιμπάν.

     
  • At 1/24/2006 07:59:00 am, Blogger penguin_witch said…

    Υ.Γ. Αρα, μπορεί ν'ακούγεται αντιδημοκρατικό αυτό που λές, κατα βάση όμως είναι δημοκρατικότατο.

     
  • At 1/24/2006 08:33:00 am, Blogger KV said…

    :-) Ή δημοκρατία είναι παραγνωρισμένη έννοια, αρνούμαι να δεχτώ ότι στα πλαίσια της δημοκρατίας έκφρασης, μπορεί να υπάρξει έστω και ένα άτομο που να μην ενημερωθεί και επομένως να μην εμβολιαστεί κατά της μάστιγας του αιώνα ... Και μάλιστα για θρησκευτικο/πουριτανικούς "λόγους".

    Ουφ ... κάθε φορά που το σκέφτομαι καν ... αγριεύω.

     
  • At 1/24/2006 10:34:00 am, Blogger alombar42 said…

    Μου φαίνεται απίστευτο - δεν ήξερα οτι κυκλοφορεί τόση εγκεφαλική μαλακία - και σέβομαι το χώρο, αλλιώς θα εκφραζόμουν όπως τους αξίζει.

     
  • At 1/24/2006 12:49:00 pm, Blogger Marina said…

    Αυτό που με ενόχλησε στο κυρίως άρθρο ήταν η βιασύνη να μην προωθηθεί ένα εμβόλιο που ΄σώζει ζωές για κάποιους αστείους λόγους "προώθηση ελεύθερου σέξ" που έτσι κι αλλιώς θα προωθείται μιά που είναι ελεύθερο - το λέει και η λέξη -.
    Δικαιολογίες θα υπάρχουν πάντα για να μην σώζονται ανθρώπινες ζωές αλλά να πλουτίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες και να διαφυλάσσονται "τα χρηστά μας ήθη", τρομάρα τους/μας

     
  • At 1/24/2006 01:01:00 pm, Blogger vasvoe said…

    Πριν κανα χρόνο θέλανε οι χριστιανο-φαρμακοποιοί να έχουν το δικαίωμα να να μην πουλάνε πια στα φαρμακεία τους αντισυληπτικά γιατί είναι ενάντια στις πεποιθήσεις τους. θα μπυ πεις μικρό το κακό, πας και σε άλλο φαρμακείο. Στην αμερική όμως υπάρχουν ουκ ολίγες κωμοπόλεις όπου το επόμενο φαρμακείο μπορεί να είναι και 200 χλμ μακριά.

     
  • At 1/24/2006 01:22:00 pm, Blogger KV said…

    Δημοκρατία... Σε όσους θίγονται τα "χρηστά τους ήθη" από την αντισύλληψη, σαφώς και έπρεπε να δώσουν δικαίωμα να μην πουλάνε αντισυλληπτικά ή προφυλακτικά ... Απλά δημοκρατικά επίσης, θα έπρεπε οι κοινωνίες ΚΑΙ να τους φορολογούν "χωρις κανένα ήθος" για να μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τα επακόλουθα (αρρώστιες, μωράκια, μητέρες-μωράκια, ορφανοτροφία, ανειδίκευτους νέους, prozac) ... Επίσης αυτό που έλεγα για το δικαίωμα λόγου ... ισχύει ... στις μέρες μας, προτιμότερο είναι τελικά να μαθαίνουμε τι κάνει η Paris Hilton. Υγιέστερο ...

    AAαχχχ και εγώ δυσκολεύομαι, σεβόμενη το μπλόγκ μου να εκφέρω άποψη. Ιδιαίτερα επειδή οι ιστορίες του μεσαίωνα απλά συμβαίνουν καθημερινά...

    http://news.yahoo.com/s/nm/20060123/pl_nm/arms_law_death_dc_1
    "US military issues new execution regulations" Reuters

    Και επειδή τσαντίζομαι με όλα αυτά θα ήθελα να μπορούσα να να πάρω απάντηση από αυτούς που εμπνεύστηκαν, οραματίστηκαν και αναβιώνουν τώρα την εκτέλεση της θανατικής ποινής (ναι ο Θάμνος θα πρέπει να υπογράψει) : "Αν είναι νόμος να εκτελούμε δολοφόνους, δεν θα έπρεπε και να ορίσουμε ποιον ονομάζουμε δολοφόνο;;; αυτόν που σκοτώνει με όπλο;;; Άμεσα;;; "

    Ουφ συγχίστηκα ....

     
  • At 1/24/2006 01:23:00 pm, Blogger KV said…

    μπλιαχ ... είπα Paris Hilton και ... μπλιαξ ...

     
  • At 1/25/2006 11:57:00 am, Blogger ViSta said…

    kv σημερα ειχα την ησυχια να διαβασω ολοκληρο το αρχικο κειμεινο. Σου προσθετω το σχετικο σχολιο στο παρομοιο ποστ του αλομπαρ...

    Υπαρχει μεγαλο προβλημα στην Αμερικη απο οτι διαβαζουμε, μαθαινουμε. Και η αδερφη μου μενει εκει εδω και 4 χρονια αρα κατι καταλαβαινουμε.
    Θα πρεπει να σκεφτει κανεις οτι η ΗΠΑ εχει 297.700.000 κατοικους απο ολα τα σημεια του οριζοντα. Λογικο ειναι καποιοι να συσπειρονονται και να κολλουν στο οτι ειναι διαφορετικοι. Δεν συμφωνω με αυτο αλλα το καταλαβαινω. Οταν αρχιζεις να το παιζεις διαφορετικος, αρχιζεις και εκφραζεις αποψεις που δικαιολογουν αυτην την διαφορα σου. Μερικοι που δεν σε ηξεραν θα σε ακολουθησουν, αλλοι που θα διαφωνησουν θα αδιαφορησουν, αν σε κραξουν σε κανουν γνωστο, παλι καποιοι θα συμφωνησουν, καποιοι αλλοι θα διαφωνησουν και ουτω καθε εξης.

    Τωρα δεν εχουν μονον αυτοι κινητρα για να αντιστεκονται λογω δημοφιλιας στο εμβολιο.
    Υπαρχουν και τα συμφεροντα των αλλων εταιριων φαρμακων που βλεπουν πως αν η εταιρια που εχει την πατεντα περασει την ιδεα των εμβολιων σε μεγαλη κλιμακα, θα χασουν εκεινοι σε κερδος πουλωντας τα φαρμακα τους που καταπολεμουν τα αποτελεσματα του καρκινου.

    Δεν προερχονται λοιπον ολα μονον και μονον απο την ηλιθιοτητα μερικων, βοηθουνται, προωθουνται και απο αλλα οικονομικα συμφεροντα.

    Εμεις συσκολευτηκαμε να περασουμε ενα εμβολειο στο αντιστοιχο εδω ΙΚΑ ενταντιων καποιων Πνευμοκοκκων (μερικες μορφες μυνινγκητιδας προκαλουν) γιατι απλα και μονον η ασφαλεια υγειας δεν ειχα λεφτα να επιχορηγισει το καινουργιο φαρμακο.

    Την Καλημερα μου και τις ευχες και ελπιδες για ανοιχτομυαλους ανθρωπους που κοιτανε και λιγο πιο μακρια απο την τσεπη τους. :-)

     
  • At 1/25/2006 04:25:00 pm, Blogger KV said…

    απίστευτα όλα αυτά ... Καλημέρα !!!

     
Post a Comment
<< Home
 

Ο καιρός σήμερα :

Bobby McFerrin Robbin Williams - Something stupid



"'Οσο είσαι στην διαδικασία επιλογής τα πάντα είναι πολυχρωματικά. Αλλά δεν χρειάζεται να έχεις 1,7 εκατομύρια χρώματα (overanalyzing) και τα 7 της ίριδας αρκούν! Μόλις όμως πάρεις την απόφαση τα πάντα γίνονται άσπρο-μαύρο. Άσπρο η απόφασή σου, μαύρο όλα τ' άλλα ... ."

Darthiir the Abban

"... σαν να ειναι το παραπονο καϊμάκι απο μια πατριδα."

Orelia

"Life... is like a grapefruit. It's orange and squishy, and has a few pips in it, and some folks have half a one for breakfast."

Douglas Adams

"All that we see or seem

is but a dream within a dream"

Edgar Allen Poe

"Was it love, or was it the idea of being in love?"

Pink Floyd

"Experience is the name every one gives to their mistakes."

Oscar Wilde

"Science, my lad, is made up of mistakes, but they are mistakes which it is useful to make, because they lead little by little to the truth.

"Journey to the Center of the Earth, Jules Verne

 
Cooked enough to be firm but not soft ...
About Me

Name: KV
Home:
About Me:
See my complete profile
Shoutbox

Να θυμάμαι ...
... να ελέγχω το hotmail μου...
Take a look
Μα ΤΙ σκεφτόμουν ;;;
Archives
Links
Template by

Free Blogger Templates

BLOGGER

Locations of visitors to this page



www.flickr.com
This is a Flickr badge showing public photos from kv_aldente. Make your own badge here.